Låna pengar

Ansök om att låna pengar och få svar redan idag

Axo Finans är en av Sveriges största låneförmedlare. Hos oss kan du låna pengar och jämföra privatlån på belopp från 5 000 till 600 000 kr utan säkerhet. Vi kan även hjälpa dig att hitta bättre villkor på dina befintliga lån och krediter genom att samla dina lån. Vår tjänst är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något. Erbjudandet du får är giltigt i 30 dagar.

 • Valid
  Ansök på enbart 2 minuter
 • Valid
  Gratis och oförpliktande
 • Valid
  Låna upp till 600 000 kr

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Lån till lägst ränta

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

15582 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna ett omdöme på Trustpilot. Dessa omdömen markeras som verifierade kunder på Trustpilot. Omdömena nedan har valts ut manuellt från de omdömen som Axo Finans fått från verifierade kunder. När omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte verifiera att omdömet kommer från en kund som använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

1 dager siden

Per Wahlström

Snabbt och bra

Snabbt och bra

2 dager siden

Sandra

Det gick fort och smidigt inga…

Det gick fort och smidigt inga konstigheter.mycket nöjd

2 dager siden

kund

its quick,but interst rate is too high.

its quick,but interst rate is too high.

3 dager siden

kund

Bra kontakt o snabbt beslut!

Bra kontakt o snabbt beslut!

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
4 dager siden

Annie Henriksson

Fick inga förslag bara dåligt

Fick inga förslag bara dåligt

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

Odai Sirieh

Odai

Okjsg ville låna

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

kund

Allt är bra

Allt är bra, tack

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
8 dager siden

Zenaida

Bra service och snabbt behandlings tid.

Bra service och snabbt behandlings tid.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
8 dager siden

Björn Sällström

Snabb och smidig hantering

Snabb och smidig hantering, bra med digitala signaturer. Det känns som en trygg hantering

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
9 dager siden

kund

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
10 dager siden

Wania

Jag tyckte att det var bra att ni kunde…

Jag tyckte att det var bra att ni kunde hitta en bank som kunde lösa mitt problem så pass snabbt ,lite väl hög ränta men det får gå.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Ulla

Snabbt och bra hanterat!

Snabbt och bra hanterat!

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Mari

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Tony

Snabba o bra att tala om hur det går…

Snabba o bra att tala om hur det går till! Mycket trevliga

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Eva Eriksson Kihlberg

Snabbt Smidigt Enkelt

Snabbt Smidigt Enkelt

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna pengar genom Axo Finans

Om du behöver låna pengar eller samla lån men varken har tid eller lust att jämföra olika långivare, låt oss göra jobbet åt dig. Axo Finans förmedlar privatlån på belopp upp till 600 000 kr utan krav på säkerhet för lånet. Vi hjälper dig hitta lånet med bäst ränta och upplägg bland alla banker och långivare vi samarbetar med. Ansökan är helt kostnadsfri och oftast får du dina låneerbjudanden redan samma dag som du ansöker.

Vad kan jag låna pengar till?

När du lånar pengar hos Axo Finans behöver du inte sätta något i säkerhet för lånet vilket innebär att du kan använda pengarna till precis vad du vill. Vanligt är att man använder lånet till exempelvis:

 • Renovering i hemmet: Du kan låna pengar med låg ränta hos oss för att rusta upp något du drömt om länge eller för att öka värdet på bostaden innan försäljning.
 • Samla dina lån och gamla skulder: Du kan samla skulder från till exempel kreditkort genom att låna pengar med låg ränta. Du samlar skulderna i ett nytt lån med bättre villkor, något som inte bara ger dig en bättre överblick över din ekonomi utan också en bättre kreditvärdighet.
 • Oväntade utgifter: Kanske tvättmaskinen plötsligt går sönder. Har du ingen buffert för denna typen av oväntade utgifter kan du låna pengar för att finansiera den nya tvättmaskinen.
kvinna i röd tröja kan låna pengar på uteplatsen
kvinna i röd tröja kan låna pengar på uteplatsen

En låneansökan kostar inget

Om du vill låna pengar kan vi hjälpa dig. Det kostar dig ingenting att göra en låneansökan via Axo Finans och du förbinder dig heller inte till något. Ansökan görs online vilken bara tar några minuter. Välj hur mycket du vill låna och ange under hur lång tid du vill betala tillbaka lånet, så sköter vi resten. Vi skickar din ansökan vidare till 36 olika långivare och banker vi samarbetar med vilka vanligen svarar samma dag. Vi jämför deras låneförslag och så fort vi hittat bästa möjliga låneerbjudande för dig så kontaktar vi dig. För din del är det ingen brådska. Erbjudandet gäller i 30 dagar vilket gör att du kan fundera på saken i lugn och ro. Väljer du att tacka ja till erbjudandet  om att låna pengar har du vanligtvis pengarna på kontot inom ett par dagar.

Få flera låneerbjudanden med endast en kreditupplysning

När du ansöker om att låna pengar tar långivaren en kreditupplysning på dig för att kontrollera dina möjligheter att betala tillbaka lånet. En kreditupplysning kallas ofta en UC, eftersom de flesta större långivarna i Sverige tar den genom företaget Upplysningscentralen AB (UC). För varje låneansökan du gör tas en kreditupplysning och ju fler sådana du gör desto sämre lånevillkor kommer du tyvärr att få. Det kan tyckas konstigt men det beror på att långivarna genom flera kreditupplysningar tror att du kommer samla på dig nya krediter den närmsta tiden vilket sänker din kreditvärdighet. En stor fördel med att ansöka om lån via Axo Finans är att vi bara tar en UC på dig även fast vi skickar din ansökan till många olika långivare samtidigt. Det betyder att du med en enda ansökan kan få flera olika låneerbjudanden utan att behöva oroa dig för sämre lånevillkor i framtiden. Det här är ett smart sätt att låna pengar på. Det kan ibland förekomma att du får flera meddelanden om att en kreditupplysning har tagits men det registreras fortsatt bara en kreditupplysning hos UC. 

Vad krävs för att få låna pengar?

Som utgångspunkt kan alla skicka in en ansökan om att låna pengar. Men det finns vissa krav du behöver uppfylla för att få lån. Olika långivare ställer olika krav på sina låntagare, men ansöker du hos Axo Finans har du bara följande krav att förhålla dig till:

 • Fast inkomst
  • Du behöver ha en fast inkomst på minst 9 200 kr varje månad.
 • Från 18 år
  • Du behöver vara minst 18 år.
 • Svenskt personnummer
  • Du behöver vara svensk medborgare och ha ett svenskt personnummer

Skulle du ha svårt att uppfylla dessa krav finns dock en lösning. Det går nämligen att ansöka om lån tillsammans med en medsökande vilket betyder att det inte enbart är du som står som ägare för lånet utan en till person. Uppfyller din medsökande kraven kan du alltså bli beviljad lån ändå.

Hur mycket pengar kan jag låna?

Hos  oss på Axo Finans kan du ansöka om att låna pengar från 5 000 kr till 600 000 kr. Hur stort lån du beviljas beror på flertalet faktorer, däribland vilken inkomst du har. För att ta reda på hur mycket pengar du har möjlighet att låna tar långivaren en kreditupplysning på dig som på ett tydligt sätt visar hur din ekonomiska situation ser ut. I kreditupplysningen tittar långivare bland annat på:

Din inkomst och sysselsättning

När du vill låna pengar tittar långivare på vad du har för sysselsättning och hur dina inkomster ser ut. Många kreditgivare har som krav att du ska ha en fast anställning då det indikerar att du har en god återbetalningsförmåga nu och framöver. Vikariat och timanställning är mindre trygga anställningsformer.

Om du har andra lån och krediter

Flera lån och krediter signalerar en otrygg ekonomi och därmed en högre risk för långivaren. Generellt sett är det bra att ha så få lån som möjligt och dessutom begränsa dem till ett så litet antal långivare som möjligt. Har du flera spridda lån och krediter är det därför en bra idé att samla dessa till ett samlat lån hos en och samma långivare. Det kan förbättra din kreditvärdighet markant. Förutom att låna pengar kan vi på Axo Finans hjälpa sig att samla dina lån och förbättra din kreditvärdighet. 

Om du har betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningar tyder på att du haft problem att betala tidigare fakturor. Det finns vissa långivare som godkänner betalningsanmärkningar då vissa långivare vet att det kan vara lätt att missa en faktura då och då, men det är långt ifrån alla som godkänner detta.

Antal kreditupplysningar tagna på dig

Om du fått flera kreditupplysningar gjorda i ditt namn den senaste tiden försämrar det ditt kreditbetyg. Detta eftersom det tyder på att du inom den närmsta tiden kommer samla på dig flera krediter.

Om du har outnyttjade konto- och kortkrediter

Har du flera outnyttjade konto- och kortkrediter kan det bidra till en sämre kreditvärdighet och ett minskat låneutrymme. Banken behöver nämligen alltid räkna med att du skulle kunna utnyttja alla oanvända krediter även fast du i praktiken kanske inte kommer göra det. Handlar det om större summor kan det vara ett skäl för ett avslag för långivaren. Innan du ansöker om ett lån är det därför en bra idé att se över vilka krediter du har och avsluta de du inte nyttjar.

Att tänka på när du vill låna pengar! För att du ska få reda på hur mycket pengar du får låna behöver du skicka in en ansökan. Olika långivare har olika krav vilket gör att du kan bli beviljad ett högre lånebelopp hos en långivare än hos en annan.

Fördelar med att låna pengar

Det finns självklart både för- och nackdelar med att låna pengar. Det är viktigt att du har koll på dessa innan du tar ett lån och speciellt om det är ditt första lån.
 • Du kan få pengar snabbt
  •  Hela processen att ansöka om lån till att få det utbetalt tar inte mer än ett par dagar. Dyker det upp en oväntad situation, såsom att du behöver köpa en ny tvättmaskin om din nuvarande gått sönder, kan det vara smidigt att kunna ta ett lån och få pengar snabbt.
 • Du har full frihet i vad pengarna går till
  • Du kan låna pengar på önskat belopp utan att behöva sätta något i säkerhet för lånet vilket innebär att du kan låna pengar till precis vad du vill. 

 • Snabbare än att spara ihop pengar.
  • Behöver du pengar är det självklart en bra idé att försöka spara ihop pengar. Det är dock något som kan ta tid, om du behöver pengarna snabbt. Att låna pengar går desto snabbare. 

 • Du kan ta ett nytt lån för att samla dina lån.
  •  Att ha ett stort, samlat lån istället för flera mindre krediter är fördelaktigt. Det ger dig bättre kreditvärdighet men det kan också göra att du får bättre lånevillkor.

Låna pengar som student

Under studietiden kan det många gånger uppkomma tillfällen då det känns tufft ekonomiskt. Då kan det kännas lockande att ansöka om lån för att snabbt få in pengar på kontot. En vanlig fråga vi får är huruvida man kan låna pengar som student. Svaret är att det är fullt möjligt men du behöver uppfylla de grundkrav som finns. Du behöver alltså dels ha en fast inkomst. CSN-lån räknas inte som en inkomst men kanske du jobbar deltid under studietiden vilket gör att du har en fast inkomst. Har du ingen fast inkomst kan du öka chansen att få låna pengar genom att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande. När du ansöker om att samla lån tillsammans med en medsökande tar långivaren båda era ekonomier och kreditvärdigheter i beaktning och kan då ofta erbjuda dig ett lån om din medsökande har en fast inkomst.

Låna pengar - välj lån som passar dig

Det finns en mängd olika lån på marknaden att välja mellan när du vill låna pengar. Generellt kan man dela in dem i två grupper: lån med säkerhet och lån utan säkerhet. Inom dessa två grupper finns sedan olika typer av lån för respektive ändamål. Lånebelopp spelar också roll för vilken typ av lån som lämpar sig bäst. Innan du tar ett lån är det en bra idé att läsa på om vilka låneformer som finns men också vilka krav och åtaganden du som låntagare ställs inför när du tar det enskilda lånet. Det ger dig dels en bättre förståelse för vilka alternativ du har men gör också att du kommer välja ett lån som passar just dig och din ekonomiska situation allra bäst.

Privatlån/Blancolån

Med ett privatlån kan du låna upp till 600 000 kr. Ett privatlån är den vanligaste typen av lån utan säkerhet. Du kan använda lånet till precis vad du vill vilket gör det till ett väldigt fritt lån. Räntan hos ett privatlån utan säkerhet är normalt högre än ett lån med säkerhet eftersom banken tar en högre risk i att låna ut pengar till dig då de inte har något i säkerhet för lånet. Privatlån kan också kallas för blancolån. Det är samma sak.

Snabblån

Ett snabblån är en låneform som utmärks av snabb utbetalning, hög ränta, kort återbetalningstid och små lånebelopp. Det kan också kallas för sms-lån eller smålån. Det handlar ofta om belopp mellan 1 000 och 20 000 kr.

Mikrolån

Ett mikrolån, också kallat minilån, fungerar egentligen som ett smslån. Det präglas av snabb utbetalning och små lånebelopp. I regel handlar det om belopp mellan 500 till 5 000 kr.

Renoveringslån

Ett renoveringslån är ett lån du tar för att renovera din bostad eller fritidshus. I detta fallet kan du antingen ta ett renoveringslån med säkerhet vilket betyder att du gör en utökning på ditt bolån. Det andra alternativet är att välja ett renoveringslån utan säkerhet, det vill säga ett privatlån. Många föredrar att utöka sitt bolån då det generellt ger dig en lägre ränta och därmed ett billigare lån. Det kan dock vara krångligare och inte alltid möjligt att utöka sitt bolån och då är ett traditionellt privatlån ett bra alternativ.

Billån och båtlån

Ett billån går likt ett renoveringslån att ta med eller utan säkerhet. Väljer du att ta ett bil- eller båtlån med säkerhet kommer bilen eller båten stå som säkerhet för lånet. Väljer du istället ett lån utan säkerhet är det istället ett privatlån du tar och då behöver du inte sätta bilen eller båten i säkerhet till långivaren. Det går enbart välja ett bil- eller båtlån med säkerhet om du köpt bilen från en auktoriserad bil- eller begagnathandlare.

Kreditlån

Ett kreditlån innebär att du öppnar ett kreditkonto och betalar ränta på det belopp du väljer att använda. Det är ett effektivt sätt att snabbt få tillgång till pengar men det kan bli dyrt om du väljer att betala skulden över tid. Maxbeloppet för ett kreditlån brukar ligga runt 50 000 kr men skiljer sig beroende på långivare.

Bolån

Ett bolån är en av de vanligaste låneformerna och det är något de allra flesta tar när de ska köpa en bostad. Ett bolån kommer med säkerhet vilket innebär att banken tar din bostad som säkerhet för att du ska få låna. Skulle du få svårt att betala ditt lån kan alltså banken ta din bostad i beslag. Tack vare den säkerheten kommer bolån med lägre ränta än andra låneformer. När du köper en bostad kan du enbart låna upp till 85 % av bostadens pris i form av bolån. Resterande del kallas för kontantinsats och den behöver du finansiera på annat sätt. Det finns möjlighet att låna även till denna men då i form av ett privatlån och inte ett bolån.

Låna pengar med ett privatlån

När du lånar pengar via oss Axo Finans är det ett privatlån du ansöker om eftersom det är den låneformen vi förmedlar. Det är alltid bättre att ta ett privatlån framför exempelvis snabblån, mikrolån och kreditlån då räntan är lägre på ett privatlån. Snabblån associeras ofta med låga belopp men privatlån kan visserligen också utgöras av låga belopp och betalas ut snabbt, men de har längre återbetalningstid och betydligt lägre ränta. Det kan finnas tillfällen då andra lånetyper lämpar sig bättre än ett privatlån, såsom att utöka sitt bolån vid renovering eller välja ett renodlat billån vid köp av bil men det är inte alltid möjligheten finns. Då är privatlån en god lösning. Ansök om att låna pengar, ansökan och vår jämförelse är helt kostnadsfri hos oss på Axo Finnas.

Skillnaden på lån med och utan säkerhet

Låt oss reda ut skillnaden mellan lån med och utan säkerhet och vad det finns för för- och nackdelar med båda alternativen.

Lån med säkerhet

När du tar ett lån med säkerhet behöver du sätta något i säkerhet till långivaren för att få låna. Det ger dem en större säkerhet i att låna ut pengar till dig och kan du inte betala tillbaka lånet kan de ta objektet från dig för att få tillbaka sina utlånade pengar. Du kan exempelvis ta ett lån med säkerhet när du ska låna till en bil eller renovering.

Fördelar 

 • Lätt att få beviljat
 • Låg ränta
 • Svårare att skuldsätta sig själv då långivaren har en säkerhet för lånet

Nackdelar

 • Du kan inte låna till vad du vill, du behöver redogöra för långivaren vad pengarna ska gå till
 • Långivare tar ofta ut en ränteskillnadsersättning om du vill lösa lånet i förtid

Lån utan säkerhet

När du tar ett lån utan säkerhet behöver du inte sätta något i säkerhet till långivaren för att få låna. Det gör dock att långivaren tar en större risk i att låna ut pengar till dig och därmed behöver de sätta en högre ränta på lånet. Den största fördelen med denna typen av lån är att du kan använda pengarna till precis vad du vill.

Fördelar 

 • Långivaren kan inte ta objektet från dig
 • Snabb tillgång till pengar när du behöver det
 • Du behöver inte redogöra för långivaren vad pengarna ska gå till 
 • Du kan betala av lånet i förtid 

Nackdelar

 • Högre ränta jämfört med lån med säkerhet
 • Kan ha dyra påminnelseavgifter

Det finns ingen gräns för hur många lån du får ta, men det påverkar din kreditvärdighet

En vanlig fråga vi får är hur många lån man får ta. Svaret är att man får ta hur många lån man vill men det är inte rekommenderat att ta för många lån då det påverkar din kreditvärdighet. En låg kreditvärdighet försämrar din möjlighet att få framtida lån och dessutom med bra villkor. Försök istället att samla ihop dina lån och krediter till ett samlingslån. Det kommer både ge dig en bättre överblick över din ekonomi, högre kreditvärdighet men också bättre ränta på det samlade lånet. Långivare ser positivt på att du har ett större samlat lån istället för flera små, spridda lån. Vi på Axo Finans kan hjälpa dig att samla dina lån och förbättra din kreditvärdighet. Ansök kostnadsfritt och se hur mycket du kan förbättra din ekonomi idag.

Ansök

Låna pengar med medsökande

När du ansöker om att låna pengar kan du välja att lägga till en medsökande i din ansökan. Det innebär att det inte bara är du själv som står på lånet utan en till person. Detta är extra förmånligt att göra om du har svårt att leva upp till de krav som ställs på dig för att få låna, har låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar med dig i bagaget. En medsökande kan vara vem som helst men vanligt är att man tar hjälp av en partner eller familjemedlem. Det är viktigt att komma ihåg att din medsökande har lika stor återbetalningsskyldighet till lånet som du har. Har du inte möjlighet att betala tillbaka lånet kommer din medsökande bli skyldig att göra det. Det är det som gör att långivaren enklare kan bevilja lån med medsökande men också erbjuda bättre lånevillkor. Det ger helt enkelt långivaren en större säkerhet genom att ha två personer som står på lånet istället för bara en.

Därför bör du låna pengar online framför traditionellt via banken

Marknaden för lån online har växt markant de senaste åren. Tidigare tog de allra flesta alla sina typer av lån via storbankerna men numera är det allt mer vanligt att ta lån online. Bankerna är dock fortfarande störst på bolån som är en mer komplicerad process. Snabbheten med att låna pengar online lockar. Lånar du pengar från en traditionell bank kan det ta lång tid att få sitt lån beviljat. De allra flesta upplever det smidigare att gå via en långivare eller låneförmedlare online där allt sköts elektroniskt med kort handläggningstid. Går du via en låneförmedlare får du också möjlighet att jämföra flera olika långivare med en och samma ansökan, något som inte är möjligt att göra om du går via en traditionell bank.

låna pengar med dator på skrivbord
låna pengar med dator på skrivbord

Är det säkert att låna pengar på nätet?

Att låna är något som de flesta av oss någon gång gör i livet. Att ta ett lån och låna pengar på nätet är idag mycket vanligt. När du ska låna pengar på nätet, bör du ansöka om lån hos en godkänd bank, långivare eller låneförmedlare.  Det är alltid bra att läsa igenom regler och villkor innan du skickar in en ansökan. Se även till att få god information om långivaren. 

Vi på Axo Finans är en etablerad låneförmedlare som har förmedlat lån till kunder sedan år 2008. Via oss kan du låna pengar tryggt och säkert. Vi erbjuder våra kunder privatlån inom trygga ramar. Vår förmedlingstjänst är godkänd av Finansinspektionen. Om du har frågor och funderingar kan du alltid kontakta oss på kundtjänst, så hjälper vi dig. Ring: 0771 323400 eller mejla 

kundservice@axofinans.se. Om du vill ansöka om lån kan du göra det via vårt ansökningsformulär.
Ansök här

Låna pengar utan UC

Långivaren tar alltid en kreditupplysning när du ska låna pengar, detta för att de ska kunna bedöma din återbetalningsförmåga. Det finns dock flera aktörer där långivaren kan ta kreditupplysning, UC är bara en av dem. Många föredrar lån utan UC för att inte hamna i UC:s register. Det kan också handla om att man har svårt att få lån på grund av för många UC, då kan man istället ta ett lån där upplysningen görs via en annan aktör såsom Bisnode eller Creditsafe. Det är dock en bra idé att ansöka om lån med UC då det ofta gör att du får bättre villkor på ditt lån. De långivare som erbjuder lån där kreditupplysningen görs via andra aktörer än UC kommer ofta med höga räntor och korta löptider. När du ansöker om att låna pengar hos Axo Finans tas en kreditupplysning som samtliga långivare delar på. Du får alltså flera låneerbjudanden med enbart en UC-förfrågan.

Fördelar och nackdelar med lån utan UC

Fördelar

 • Din kreditvärdighet påverkas inte
 • Du kan ofta bli beviljad lån trots betalningsanmärkning

Nackdelar

 • Kommer ofta med hög ränta
 • Har ofta kortare återbetalningstid

Fördelar och nackdelar med lån med UC

Fördelar

 • Bättre ränta än lån utan UC
 • Längre återbetalningstider

Nackdelar

 • Påverkar ditt kreditbetyg
 • Svårare att bli beviljad lån med betalningsanmärkning

Låna pengar med betalningsanmärkning

Axo Finans samarbetar med hela 36 olika banker och långivare. Med så pass många samarbetspartners finns det de som kan erbjuda dig att låna pengar trots betalningsanmärkning. Det är svårare att bli beviljad ett lån med en betalningsanmärkning men det är alltså inte omöjligt. Banker och långivare är ofta medvetna om att det är lätt att råka missa en faktura och kan därför i vissa fall erbjuda dig lån även om du har en betalningsanmärkning i ditt bagage. Tänk dock på att även om du kan få låna pengar med betalningsanmärkning kommer ditt lån troligtvis komma med sämre villkor. Överväg att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet, utan betalningsanmärkningar, för att få lägre ränta på lånet.

Låna pengar trots skuldsanering

Det är idag inte möjligt hos någon långivare på marknaden att få lån trots skuldsanering. Efter din skuldsanering är slutförd kan du ansöka om omstartslån via Nstart. Det är dock enbart refinansiering av befintliga lån som beviljas och inga nya lån. 

Så snabbt kan du låna pengar

Om du är i behov av att låna pengar snabbt finns det möjligheter till det. Hos Axo Finans kan du jämföra lån och  låna pengar och hela processen från ansökan till utbetalt lån behöver inte ta mer än ett par dagar. Du har dock alltid 30 dagar på dig att bestämma dig för om du vill tacka ja till ett låneerbjudande eller inte. Jämför lån snabbt och ansök om lån via oss. 

 1. Ansökan tar enbart två minuter
 2. Vi får svar från våra samarbetspartners (vanligtvis samma dag)
 3. Vi skickar låneerbjudande till dig (oftast samma dag)
 4. Du får lånet utbetalt inom 1 - 3 dagar efter accepterat låneerbjudande

Låna pengar med låg ränta

När du lånar pengar är en av de viktigaste sakerna att du får en låg ränta. Du vill troligtvis inte betala mer än nödvändigt för att låna. Det finns ett par saker som kan vara bra att tänka på för att få ett lån med låg ränta.

Samla dina nuvarande lån 

Genom att samla dina nuvarande lån och krediter kan du få bättre ränta på det samlade lånet. Din kreditvärdighet förbättras genom att ha ett samlat lån istället för flera spridda lån vilket gör att långivare också ser det som positivt. Det är därför en bra idé att innan du ansöker om ett nytt lån ser över dina nuvarande lån och samlar ihop dessa tillsammans med det nya lånet du tänkt ansöka om.

Gå via en låneförmedlare

För att hitta lånet med den lägsta räntan när du vill låna pengar är det viktigt att jämföra olika långivare. Det gör du enklast med hjälp av en låneförmedlare. Axo Finans samarbetar med hela 36 olika banker och långivare vilka alla får se din ansökan och komma med ett låneerbjudande. Dessa erbjudanden går vi igenom och presenterar de allra bästa för dig. Du får både ett lån med bättre villkor men slipper också själv göra det stora arbetet i att jämföra olika långivare. Dessutom tas enbart en kreditupplysning via UC som alla långivare delar på för att inte ditt kreditbetyg ska ta för stor skada. Våra samarbetspartners vet också om att de konkurrerar om att få dig som kund. De kommer därför alltid försöka ge dig sin bästa möjliga ränta. Låneförmedlare pressar alltså ner räntorna på marknaden.

Ansök tillsammans med en medsökande

För att få så låg ränta på ditt lån som möjligt är det en bra idé att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande. Det innebär att inte bara du själv står på lånet utan att en till person, exempelvis en partner eller familjemedlem, står med som medsökande. Har personen en god kreditvärdighet gör det långivaren säkrare i att låna ut pengar till dig vilket gör att de kan sänka räntan till dig.

Titta på den effektiva räntan istället för den nominella

Något många gör fel när de jämför olika låneerbjudanden är att titta på den nominella räntan istället för den effektiva räntan. Det är den effektiva räntan du ska jämföra då den räknar in alla avgifter för lånet och inte bara grundräntan. Det ger dig en mer rättvis bild av vad lånet kommer kosta dig i slutändan.

Låna pengar till kontantinsats

När du ska köpa hus eller bil så behöver du vanligtvis betala en summa pengar i förskott. Den summan används för att täcka en del av bostadens eller bilens totala pris och dessutom för att visa säljaren att du är en seriös köpare. Kontantinsatsen betalar du ur egen ficka och ingår inte i bolånet. Du kan alltså inte låna till kontantinsatsen genom ett bolån. Du kan däremot låna till den genom ett privatlån. Hos Axo Finans kan du låna upp till 600 000 kr genom ett privatlån vilket också innefattar om du vill låna till din kontantinsats. Ansök om ditt lån här!

Skillnad på effektiv och nominell ränta

Något du behöver ha koll på för att hitta ett lån med så låg ränta som möjligt är skillnaden mellan effektiv och nominell ränta. 

Nominell ränta = grundräntan långivaren väljer att ta ut för lånet. Den är delvis marknadsbaserad och delvis baserad på din betalningsförmåga. 

Effektiv ränta = består av den nominella räntan plus andra avgifter långivaren tar ut för lånet. Det kan exempelvis vara aviseringsavgift och uppläggningsavgift. Den effektiva räntan anges alltid som årsränta i procent.

När du jämför olika låneerbjudanden för privatlån är det den effektiva räntan du ska jämföra. Det är den som visar dig vad lånet kommer kosta dig i slutändan. Den räknar in alla avgifter och inte enbart grundräntan. Ser du en aktör med en häpnadsväckande låg ränta (nominell ränta) är det troligtvis så att aktören har väldigt höga övriga avgifter och därmed en hög effektiv ränta. Den effektiva räntan är något många låntagare glömmer att titta på, eller inte är medvetna om att de behöver titta på, vilket gör att många betalar höga kostnader för sina lån.

Rörlig eller bunden ränta

När du lånar pengar kan du antingen få en rörlig eller bunden ränta. En bunden ränta innebär att din ränta inte kan ändras under lånets löptid. En bunden ränta gör därmed att du har full koll på vad du ska betala varje månad. En rörlig ränta betyder däremot att räntan ändras i takt med förändringarna på räntemarknaden. Räntan kan alltså förändras under din låneperiod. Det allra vanligaste är rörlig ränta och de privatlån vi på Axo Finans förmedlar har i stort sett alltid en rörlig ränta. Räntan är alltid individuell och bestäms utifrån en helhetsbedömning av din låneansökan och informationen långivaren får från kreditupplysningen. Det är din personliga ekonomiska situation som avgör om du får ditt lån beviljat och hur mycket du i så fall får låna och under hur lång tid.

Hur kan man låna pengar? Så går det till när du ska låna pengar via Axo Finans!

Om du behöver låna pengar kan du ansöka om att låna via oss på Axo Finans. Här nedanför vägleder vi dig genom processen i fyra enkla steg.
 • Fyll i vårt ansökningsformulär.
  • Börja med att fylla i vårt ansökningsformulär som finns högst upp på sajten. Där fyller du bland annat i hur mycket du vill låna, önskad återbetalningstid tillsammans med dina personuppgifter. Formuläret tar inte mer än 2 minuter att fylla i.
 • Vi skickar vidare din ansökan till våra samarbetspartners.
  • När du fyllt i formuläret och skickat in din ansökan skickar vi i vår tur den vidare till våra 36 olika banker och långivare vi samarbetar med. Normalt svarar de på ansökan redan samma dag.

 • Välj det bästa erbjudandet.
  • När vi fått svar från de olika bankerna och långivarna jämför vi deras låneförslag och återkommer med bästa möjliga låneerbjudande till dig. Det gör vi oftast också samma dag. Erbjudandet gäller i 30 dagar så du kan i lugn och ro bestämma dig för om du vill tacka ja eller inte.

 • Tacka ja till erbjudandet (om du vill).
  •  Uppfyller låneerbjudandet dina förväntningar väljer du att tacka ja till erbjudandet. Du kommer därefter få lånet utbetalt inom en till tre arbetsdagar.

Kostnader för att låna

Långivare sätter sina räntor individuellt vilket innebär att det inte kostar lika mycket att låna pengar för alla. Det finns dock vissa ramar kostnaderna ligger inom. Nedan specificerar vi de kostnader som lånen Axo Finans förmedlar ligger inom:
Lånebelopp, minimum: 5 000 kr 
Lånebelopp, maximum: 600 000 kr

Nominell ränta: 2,95 % till 26 %
Effektiv ränta: 2,99 % till 29,34 %

Löptid, minimum: 1 år 
Löptid konsumtionslån, maximalt: 20 år

Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr 
Fakturaavgift: 0 - 50 kr

Något som påverkar totalkostnaden för lånet är den återbetalningstid du väljer. Ju längre återbetalningstid desto längre betalar du avgifterna för lånet såsom aviseringsavgift. För att komma ned i totalkostnad är det ofta bra att välja en så kort återbetalningstid som möjligt. Det är dock viktigt att inte välja en för kort återbetalningstid sett till din ekonomi. Har du inte möjlighet att betala tillbaka ditt lån varje månad då kostnaden är för hög kan du lätt råka få påminnelseavgifter som höjer kostnaden för ditt lån ännu mer.

Så slipper du skuldsättning när du lånar pengar - 3 tips!

Möjligheten att låna pengar hjälper miljontals människor ur knipa. Men med att låna kommer också en risk i att skuldsätta sig själv, speciellt om man inte gör det med en så stor eftertanke. Här nedanför radar vi upp våra tre bästa tips för hur du bör tänka för att inte skuldsätta dig själv när du lånar pengar.

 1. Jämför lån
  Det allra viktigaste innan du lånar pengar är att jämföra lån med varann. Då kan du vara säker på att du fattat ett välgrundat beslut och hittat det billigaste lånet för just dig. Många gånger kan du spara stora summor enbart genom att jämföra. Det enklaste för att inte behöva lägga allt för mycket tid, och försämra sitt kreditbetyg mer än nödvändigt, är att använda en låneförmedlare för att jämföra olika långivare.
 2. Låna inte mer än du behöver
  Det är både lätt och kan vara frestande att låna mer pengar än vad du behöver. Det gör inte bara lånet dyrare men ökar också risken att överskuldsätta dig själv. Se därför till att aldrig låna mer pengar än vad du behöver. Låna hellre en mindre summa pengar och försök om möjligt spara ihop resten. På det viset kan du hålla nere din skuld.
 3. Betala tillbaka skulden så fort du kan
  Kostnaden för ett lån påverkas delvis av återbetalningstid. Ju längre återbetalningstid desto lägre blir din månadskostnad. Däremot ökar totalkostnaden för lånet eftersom du behöver betala räntekostnaderna och övriga kostnader under en längre tid. Betala av lånet så fort som möjligt för att hålla nere totalkostnaden för lånet.

  Hos Axo Finans kan du alltid betala tillbaka lånet i förtid utan att det kostar dig något extra. Detta eftersom det är ett lån utan säkerhet. Tar du ett lån med säkerhet hos en annan långivare kan du tvingas betala en ränteskillnadsersättning vilket är en kostnad långivaren tar ut för förlorade ränteintäkter på grund av att du löser lånet i förtid. Tar långivaren ut en sådan sparar du vanligtvis inga pengar på att betala av lånet i förtid.

Vanliga frågor och svar om att låna pengar

Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att låna pengar. 

FAQ

 • Varför kan jag inte låna pengar?

  Har du svårt att bli beviljad lån beror det troligtvis på att du inte uppfyller våra krav. Då kan det hända att du behöver ansöka tillsammans med en medsökande för att bli beviljad lånet.

 • Hur gammal måste man vara för att låna pengar?

  Du behöver vara minst 18 år gammal för att få låna pengar.

 • Varför tas en kreditupplysning när man lånar pengar?

  En kreditupplysning tas för att långivaren ska få en bild av din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga.

 • Vad kostar det att låna pengar?

  Långivare sätter räntor individuellt vilket innebär att vad det kostar att låna pengar skiljer sig från person till person. För att få reda på vad det skulle kosta just dig att låna pengar kan du kostnadsfritt skicka in en låneansökan till oss som vi skickar vidare till våra samarbetspartners.

 • Hur kan jag låna pengar när alla säger nej?

  Om ingen långivare beviljar din låneansökan behöver du troligtvis ansöka tillsammans med en medsökande för att få låna. Det betyder att ytterligare en person står på lånet. Har din medsökande god kreditvärdighet har långivaren en större säkerhet och kan då ofta bevilja dig lånet.

 • Var kan jag låna pengar trots skuld hos Kronofogden?

  Det finns inga långivare som erbjuder dig låna pengar med ett skuldsaldo hos Kronofogden. Det finns däremot de som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar och skulder. Har du en skuld hos Kronofogden kan du söka om omstartslån via Nstart men det är enbart till för refinansiering av befintliga lån, inga nya lån beviljas.

Låna pengar till oförutsedda händelser

Det finns inget som är så tråkigt som när det kommer oförutsedda utgifter man egentligen inte har råd med. Särskilt tråkigt är det när dessa kostnader kommer till följd av att tvättmaskinen eller kylskåpet går sönder. Saker man är totalt beroende av i vardagen, men som snabbt kostar mer än man har råd med där och då. Då blir lösningen ofta ett privatlån.

“Inget är så tråkigt som oförutsedda utgifter man egentligen inte har råd med.”

Fördelen med Axo Finans är att du kan använda pengarna till precis det du önskar eller behöver. Många väljer kanske att finansiera köpet med ett kreditkort, men om du inte har möjlighet att betala tillbaka på en gång kan det snabbt bli en dyr affär. Ett lån via Axo Finans har ofta mycket lägre ränta.

Hur mycket pengar kan jag låna genom Axo Finans?

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda allt från 5 000 till 600 000 kronor, utan krav på säkerhet eller pant.

Vill du se vilken lånesumma som är mest fördelaktig för dig? Då rekommenderar vi dig att kolla in vår lånekalkylator. Här uppger du hur mycket du vill låna samt hur lång amorteringstid du önskar.

Utbetalning av lånet

När du skickar in en låneansökan hos oss, får du tillbaka ett erbjudande som du själv avgör om du vill gå vidare med eller inte. Det utgör med andra ord ingen risk för dig att låna pengar via oss och du bestämmer själv om du vill utnyttja låneerbjudandet. Om din låneansökan beviljas tar det vanligtvis 1-3 arbetsdagar för långivaren att föra över pengarna till ditt konto.

För snabbast möjliga process, rekommenderar vi alla våra kunder att ha alla nödvändiga dokument lättillgängliga när du ansöker. Väljer du elektronisk signering med BankID kommer även detta att minska väntetiden från den tidpunkt då du skickar in din ansökan tills du får pengarna.

När får jag svar på ansökan?

När man ska låna pengar beror det som regel på en bestämd orsak. Därför är det även en viktig faktor för många att just ansökningsprocessen går snabbt. Om du fyller i ansökan med all nödvändig information, kommer vi som regel att besvara ansökan inom loppet av ett par timmar, under förutsättning att vi har öppet. Om lånet beviljas, kommer du samtidigt få svar på vilken effektiv ränta långivaren kan erbjuda dig.

skog och vatten för att låna pengar
skog och vatten för att låna pengar

Vad kostar ett lån?

Eftersom det finns många lånealternativ där ute, blir räntan snabbt en avgörande faktor. Det finns ingen som har lust att betala mer än de absolut måste. Den effektiva räntan på ett privatlån är individuell och varierar från fall till fall. Alla låneansökningar blir individuellt behandlade och baseras på din betalningsförmåga och ekonomi.

När du skickar in en ansökan till Axo Finans, så tar vi bara en kreditupplysning från UC. Denna skickas sedan till alla våra samarbetspartners. Därmed slipper du få en onödig belastning av din kreditvärdighet. Så snart alla långivare har behandlat din ansökan, kommer du få ett icke-bindande erbjudande.

“Bäst i test”

Enkelheten är bara en av de många anledningarna till att Axo Finans är så högt rankade hos Trustpilot när man behöver låna pengar direkt. Trustpilot är ett socialt nätverk för kundrecensioner, som hjälper kunder att handla från trygga ställen på nätet. I kategorin ”Pengar” är Axo Finans framröstad som en av de bästa låneförmedlarna bland tusentals användare.

“Fick bästa möjliga hjälp av vänliga och tillmötesgående handläggare som behjälpligen besvarade alla frågor och assisterade med allt.”

– Dennis Mårtensson

Våra kunder poängterar att de får snabb behandling, bra service och bra uppföljning när de lånar pengar genom oss. Vi är dessutom godkända av Finansinspektionen. Detta gör att du tryggt kan överväga Axo Finans som en av de allra bästa förmedlarna av privatlån.

“Otroligt tacksamma för förtroendet när sin egen traditionella bank inte finns där när man behöver dem.”

– Eva Ann-Sofie Jansson

Axo finans logga
Axo finans logga

Vi hjälper dig till ett bättre lån

Axo Finans är en låneförmedlare där du kan låna pengar och samla lån. Vi som samarbetar med flera olika banker och finansinstitut. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund att fylla i och skicka din låneansökan till många långivare. Det här är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. Så snart alla våra samarbetande banker och långivare bedömt din låneansökan kommer vi kontakta dig och presentera det bästa erbjudandet. Räntan som erbjuds är individuell och presenteras tillsammans med låneerbjudandet. Eftersom räntan kan variera är det viktigt att låta alla långivare färdigbehandla ansökan. Ta kontakt med oss idag eller skicka in en låneansökan så ska vi hjälpa dig att jämföra lån och hitta det bästa erbjudandet från våra partners.

Få ett erbjudande redan idag