Samla lån

Förbättra din ekonomi och börja samla lån.

Genom att samla lån och krediter kan du sänka räntan och minska din månadskostnad. Det gör att du kan få mer utrymme i din ekonomi och bli skuldfri snabbare. Det är alltid bra att samla dyra lån och krediter till ett lån. Ansök tryggt och säkert hos oss. Vi jämför samlingslån hos flera banker och långivare samtidigt.

 • Valid
  Samla dina lån och krediter
 • Valid
  Det är helt kostnadsfritt att samla ihop lån
 • Valid
  Ansök tryggt

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Samla lån & sänk din ränta

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

15582 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna ett omdöme på Trustpilot. Dessa omdömen markeras som verifierade kunder på Trustpilot. Omdömena nedan har valts ut manuellt från de omdömen som Axo Finans fått från verifierade kunder. När omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte verifiera att omdömet kommer från en kund som använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

1 dager siden

Per Wahlström

Snabbt och bra

Snabbt och bra

2 dager siden

Sandra

Det gick fort och smidigt inga…

Det gick fort och smidigt inga konstigheter.mycket nöjd

2 dager siden

kund

its quick,but interst rate is too high.

its quick,but interst rate is too high.

3 dager siden

kund

Bra kontakt o snabbt beslut!

Bra kontakt o snabbt beslut!

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
4 dager siden

Annie Henriksson

Fick inga förslag bara dåligt

Fick inga förslag bara dåligt

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

Odai Sirieh

Odai

Okjsg ville låna

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

kund

Allt är bra

Allt är bra, tack

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
8 dager siden

Zenaida

Bra service och snabbt behandlings tid.

Bra service och snabbt behandlings tid.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
8 dager siden

Björn Sällström

Snabb och smidig hantering

Snabb och smidig hantering, bra med digitala signaturer. Det känns som en trygg hantering

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
9 dager siden

kund

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
10 dager siden

Wania

Jag tyckte att det var bra att ni kunde…

Jag tyckte att det var bra att ni kunde hitta en bank som kunde lösa mitt problem så pass snabbt ,lite väl hög ränta men det får gå.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Ulla

Snabbt och bra hanterat!

Snabbt och bra hanterat!

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Mari

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Tony

Snabba o bra att tala om hur det går…

Snabba o bra att tala om hur det går till! Mycket trevliga

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Eva Eriksson Kihlberg

Snabbt Smidigt Enkelt

Snabbt Smidigt Enkelt

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Samla lån med Axo Finans

Genom att samla lån och krediter med Axo finans kan du sänka din månadskostnad på dina lån.

 • Jämför 36 banker och långivare samtidigt
 • Du kan spara pengar genom att samla dina lån
 • Samla upp till 600 000 kronor 
 • Baka ihop dina lån och sänk din ränta och månadskostnad
 • Endast en kreditupplysning behövs
 • Helt Kostnadsfritt 
 • Alltid tryggt och bra service 

Att samla lån och krediter hos oss är helt kostnadsfritt och du kan samla ihop lån upp till 600 000 kronor. När du samlar dina lån hos oss jämför vi över 36 samtidigt och endast en kreditupplysning från UC används. Det är även helt kostnadsfritt. Du kan känna dig trygg med att vi alltid finns där och vägleder dig om du har frågor eller behöver hjälp.  

Samla lån och krediter till ett lån

Att samla lån och krediter är alltid en bra ide. Genom att samla ihop dina små och dyra lån till ett större lån kan du sänka dina månadskostnader. Har du flera mindre lån betalar du troligen mer i räntekostnad än vad du skulle göra vid ett samlat lån. Så genom att du samlar dina lån till ett större kan du förbättra din ekonomi och bli skuldfri snabbare. Du kan spara pengar genom att få ned dina räntekostnader markant och spara flera tusentals kronor över hela löptiden. Det är inte bara smålån du kan samla ihop till ett samlat lån. Även andra lånetyper såsom privatlån, renoveringslån och kontokrediter går minst lika bra att göra om till ett samlingslån. 

5 fördelar med att samla lån

Det finns en hel del fördelar med att samla lån. Den främsta fördelen många känner till är att du kan få bättre lånevillkor. Men det finns fler fördelar än så. Här nedanför går vi igenom fem fördelar med att samla lån som kan vara bra att känna till.

 1. Lägre ränta och bättre villkor
  1. Genom att flytta dina nuvarande skulder till ett nytt samlat lån kan du få bättre ränta och villkor. Lånet och månadskostnaden kan därmed bli lägre. Detta är den fördel många känner till med att samla lån. Det är självklart tråkigt att behöva betala mer än nödvändigt för ett lån och genom att få ned månadskostnaden kan du använda de extra pengarna till annat roligt eller nödvändigt.
 2. Få bättre koll på din ekonomi
  1. När du samlar lån får du en bättre överblick över din ekonomi. Med ett lån istället för flera får du en enda faktura och slipper hålla koll på amortering och ränta för flera olika lån. Med flera fakturor att hålla koll på är risken stor att du missar eller blir sen med en betalning.
   Sena betalningar kan resultera i höga påminnelseavgifter och i värsta fall ett ärende hos Kronofogden. Det är mycket enklare att ha kontroll över din ekonomi med färre förfallodatum i månaden att förhålla dig till. 
 3. Få en förbättrad kreditvärdighet 
  1. Din kreditvärdighet är viktig när du ska ta lån. Det är ett mått på din förmåga att betala av dina skulder såsom lån och fakturor. Måttet används av långivare för att bedöma din betalningsförmåga och avgör om du får låna pengar och dessutom med vilken ränta.
 4. Bättre förutsättningar att låna pengar i framtiden
  1. När du samlar lån får du bättre kreditvärdighet vilket ger dig mer förmånliga lånevillkor i framtiden. Långivare ser hellre att du har ett större lån än flera mindre lån.
 5. Möjlighet till längre avbetalningstid
  1. Det finns möjlighet att förlänga löptiden när du flyttar din skuld till ett nytt lån. När du har längre tid på dig att betala av lånet får du lägre månadskostnad. Det är dock viktigt att komma ihåg att ju längre löptid du har på lånet desto större blir totalkostnaden för lånet. Förläng enbart avbetalningstiden om du verkligen behöver det, det vill säga om du i nuläget har svårt att betala din månadskostnad varje månad för att den är för hög.


Finns det nackdelar med att samla lån?

Det är desto svårare att hitta nackdelar än fördelar med att samla lån. När du samlar lån gör du generellt din ekonomiska situation bättre. Du tar alltså inget helt nytt lån utan meningen är att du förenar dina nuvarande lån till ett samlat lån som ofta ger dig bättre villkor. Att samla lån är också ett bra sätt för dig som behöver skuldfinansiering och vill sänka dina kostnader. Men trots att det är väldigt bra att samla lån för ekonomin kan det finnas ett par nackdelar med att samla dem (om du inte gör det på rätt sätt). 

 • En nackdel kan vara att du i samband med det nya samlade lånet skriver upp dig på en längre avbetalningstid. Detta för att få en lägre månadskostnad. En längre avbetalningstid och lägre månadskostnad kan innebära dock högre totalkostnad för lånet. Välj en så kort återbetalningstid som möjligt. På det sättet sänks totalkostnaden för ditt lån. 

  Tänk på! Det är såklart viktigt att du inte väljer för kort återbetalningstid så att du inte har råd att betala månadskostnaden varje månad. Det kan göra situationen värre genom att du får dyra påminnelseavgifter. 
 • En av de främsta anledningarna till att man samlar lån är för att få bättre lånevillkor. Därför kan det vara lätt att tro att ett samlat lån är lika med bättre villkor. Men det är faktiskt inte alltid att samlingslån har bättre villkor än de du redan har. Jämför noggrant ditt erbjudande med dina lånevillkor du har idag. Samla inte dina lån om du får sämre villkor. Blir du erbjuden lika villkor kan det vara värt att acceptera erbjudandet eftersom du får bättre koll på din ekonomi med det samlade lånet. Detta i och med du då enbart får en faktura för lånet. Dessutom förbättras din kreditvärdighet. 
 • Har du problem att återbetala dina skulder i nuläget kan det vara bättre att försöka hitta andra sätt för att finansiera dina utgifter. Du kan exempelvis omprioritera din budget eller be om hjälp från nära och kära. Men får du bra villkor på ditt samlingslån kan det vara en bra idé att tacka ja till erbjudandet. Du får i och med det också bättre koll på din ekonomi och dina fakturor genom att ha en avbetalningsplan istället för flera. 
 • Det är alltså viktigt att jämföra alla kostnader för det nya lånet med de kostnader du redan har så att det nya samlade lånet verkligen blir billigare än det du redan har. Exempelvis kan ett lån med lägre månadskostnad men längre återbetalningstid bli dyrare i slutändan. I övrigt är aspekterna med att samla lån positiva och det finns till för att förbättra och förenkla människors ekonomi.
en glad kvinna samlar lån
en glad kvinna samlar lån

Grundkrav för att samla lån

Det finns vissa grundkrav du behöver uppfylla för att kunna samla lån hos Axo Finans. Alla som vill kan ansöka men för att få ansökan beviljad behöver du:


 • Vara minst 18 år gammal

 • Ha en fast inkomst på minst 9 200 kronor i månaden 

Genom att ansöka tillsammans med en medlåntagare ökar du chansen att få din ansökan godkänd. En medlåntagare kan vara vem som helst men vanligt är att man tar hjälp av en partner eller någon annan i familjen. 

Jag vill samla lån! Hur går det till?

Vad roligt att du vill samla dina lån. Det är faktiskt en väldigt enkel process där ansökan inte tar mer än ett par minuter. Få hjälp att samla lån med Axo Finans i fem enkla steg.

 1. Fyll i vårt ansökningsformulär online  
  1. Fyll i ansökningsformuläret här online. Här väljer du hur mycket du vill låna, önskad lånetid och kryssar i att du har skulder och krediter du vill samla ihop. Du får välja hur stor del av lånebeloppet du vill samla ihop och fyller därefter i dina personuppgifter och legitimerar dig med BankID.
 2. Din ansökan skickas vidare.  
  1. När du skickat in ansökningsformuläret på vår sajt skickar vi ansökan vidare till våra samarbetspartners. Du ansöker hos 35 banker samtidigt med en enda ansökan och kreditupplysning.
 3. Långivarna behandlar din ansökan
  1. Långivarna behandlar din ansökan. När våra samarbetspartners fått din ansökan kommer de behandla den och ta fram ett personligt erbjudande till dig.
 4. Du får erbjudanden
  1. När långivarna behandlat din ansökan kommer du via e-post få erbjudanden om samlingslån från våra samtliga samarbetspartners. Du binder dig inte till något. Erbjudandet är helt utan förpliktelser och är giltigt i 30 dagar.
 5. Tacka ja till ett erbjudande (om du vill)
  1. När du gått igenom de olika erbjudandena du fått tackar du ja till det som är bäst för dig och din situation. Du kan såklart också välja att tacka nej. Om du tackar ja löser långivaren de gamla lånen åt dig och du har numera enbart ett samlat lån att förhålla dig till. Vi rekommenderar att vänta med att tacka ja till ett erbjudande tills du tagit del av erbjudanden från alla våra 35 samarbetspartners. På det sättet har du fattat ett välgrundat beslut och vet att det erbjudandet du valt är det allra bästa.

Kan man samla lån som student, föräldraledig eller arbetslös?

Många tror att det är omöjligt att få eller samla lån som student föräldraledig eller arbetslös. Men ofta är det faktiskt möjligt. Oavsett vad du behöver låna till är det viktigt att klargöra både för dig själv och för långivaren att du faktiskt kan betala tillbaka lånet. Långivare kommer titta närmare på din ekonomi, ålder, årsinkomst och ta reda på om du har någon betalningsanmärkning för att avgöra om de kan bevilja dig ett lån. Genom att ansöka om att samla lån tillsammans med en medsökande när du är student, föräldraledig eller arbetslös ökas chansen att du blir beviljad lånet men det ger dig också bättre lånevillkor.

Samla lån med medsökande - Öka dina chanserna

Att ansöka om att samla lån med medsökande ökar dina chanser att bli beviljad nya lån och samla lån. Detta betyder att ni är två som ansöker om lånet, du som huvudsökande tillsammans med din medsökande. Båda två kommer bedömas av långivaren utifrån er betalningsförmåga och kreditvärdighet. En medsökande kan vara vem som helst. Vanligt är att man tar hjälp av sin partner eller en familjemedlem. Testa att ansöka om att samla dina lån med medsökande hos oss på Axo Finans. 

par bygger om hemma och ska samla lån
par bygger om hemma och ska samla lån

Spara tid genom att använda en låneförmedlare

När du ska samla lån är det viktigt att jämföra olika långivare för att se vem som kan ge dig allra bäst erbjudande. Lånevillkor skiljer sig en hel del beroende på långivare och dessutom sätter långivare räntor individuellt. 

För att göra jämförandefasen så effektiv som möjligt är det bra att använda en låneförmedlare. En låneförmedlare samarbetar med många långivare och banker och tillåter dig att genom en enda ansökan få erbjudande från samtliga samarbetspartners. Axo Finans samarbetar idag med hela 35 olika banker och långivare.

Få många erbjudanden med enbart en kreditupplysning

Det kan tyckas konstigt, men det försämrar faktiskt din kreditvärdighet ju fler kreditupplysningar som är gjorda i ditt namn på kort tid. Anledningen till detta är att långivarnas tolkning av ett sådant beteende är att de tror att du planerar att skaffa ett större antal lån och krediter inom den närmsta tiden. Ju fler krediter du har desto sämre anser de att din återbetalningsförmåga är. 

Med hjälp av en låneförmedlare får du massvis med erbjudanden med en enda kreditupplysning. Hade du valt att ansöka individuellt hos vardera långivare tas en kreditupplysning vid varje ansökan vilket försämrar din kreditvärdighet.

Viktigt att tänka på när du samlar krediter och lån

Det kan vara svårt att veta vad du ska jämföra när du fått ett erbjudande från en långivare. Speciellt om det är första gången du ska samla lån. Just därför tänker vi ge dig lite råd som troligtvis hjälper dig på vägen.

 • Räkna på hela lånekostnaden
  Det är viktigt att du tittar på hela lånekostnaden när du får ett erbjudande för ett samlingslån. Titta inte enbart på räntan och tacka ja till lånet om du blir erbjuden en lägre ränta. Är återbetalningstiden längre än dina nuvarande lån kan totalkostnaden för lånet ändå bli högre vilket du troligtvis inte vill. Acceptera enbart ett erbjudande om totalkostnaden är lägre för det samlade lånet än för dina nuvarande lån.
 • Se hur länge du ska betala av lånet
  Ju längre återbetalningstid desto lägre månadsavgift men högre totalkostnad. Det är lätt att dras till så låg månadsavgift som möjligt men i och med det blir också den totala kostnaden större. 
  Välj en så kort återbetalningstid som möjligt. Välj dock inte en så pass kort återbetalningstid att du inte har råd att betala kostnaden för lånet varje månad. Då finns risken istället att du råkar ut för dyra påminnelseavgifter och i värsta fall ett ärende hos Kronofogden. 
 • Titta på den effektiva räntan
  Många jämför enbart den nominella räntan för olika lån. Men den ränta som är allra bäst att jämföra är den effektiva räntan. Effektiv ränta är ett mått på den totala kostnaden för en kredit under ett år. Den nominella räntan visar enbart räntekostnader medan den effektiva räntan även visar avgifter och övriga kostnader. Långivare är skyldiga att visa den effektiva räntan vilket gör att du enkelt kan finna den i varje låneerbjudande du får. 
 • Startavgift
  De flesta långivare tar ut en startavgift för att du ska få samla dina lån hos dem. Avgiften ligger ofta mellan 100 och 500 kronor. Denna är bra att jämföra när du får olika låneerbjudanden för att hålla nere dina kostnader så gott det går. 
 • Aviavgift
  Likt startavgift tar en del långivare även ut en aviavgift. Det är en kostnad som tas ut varje månad när en månadsavi, alltså en faktura, skickas ut. Då detta är en kostnad som betalas varje månad är denna extra viktig att jämföra när du får olika låneerbjudanden. 

Räkneexempel

Det finns många faktorer som påverkar hur mycket du kan spara genom att samla lån. Det beror bland annat på hur många lån du vill samla, vilken ränta du får och hur lång återbetalningstiden är. Här nedan ger vi dig ett exempel på hur mycket du skulle kunna spara genom att samla flera lån.

LånebeloppBefintlig
ränta
Befintlig
kostnad/mån
Ränta
samlingslån
Samlingslån
kostnad/mån
500 000 kr
9,5% 7000 kr5,23
5300 kr
290 000 kr
26 500 kr
20 000 kr
11%
30%
33%
9000 kr
9,3
3644kr
377 000 kr
80 000 kr
7,9%
17%
7000kr
6,99 4148 kr

Tänk på! Detta är bara är ett exempel. Allas ekonomiska förutsättningar ser olika ut och långivare sätter räntor individuellt. För att få reda på hur mycket du skulle kunna spara med hjälp av ett samlingslån fyller du i vårt ansökningsformulär högst upp på sajten.

ett par kramas och ska samla lån
ett par kramas och ska samla lån

Detta bestämmer din kreditvärdighet

För att få en låg ränta och i övrigt bra villkor när du samlar lån behöver du ha en god kreditvärdighet. Långivare sätter räntor individuellt och vad som avgör vilken ränta du kommer erbjudas beror på din kreditrisk och betalningsförmåga. Detta avgörs av:


 • Anställningsform. Din anställningsform spelar roll för din kreditvärdighet. Exempelvis får du högre kreditvärdighet genom att gå från provanställning till fast anställning. 

 • Boende. Ju högre boendekostnader du har desto lägre kreditvärdighet får du. Om du har en låg hyra eller litet bolån är det fördelaktigt. 

 • Nuvarande lån. Har du flera nuvarande lån försämras din kreditvärdighet. 

 • Betalningsanmärkningar. Har du en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare försämras din kreditvärdighet. Hos en del långivare kan du bli beviljad lån ändå men ofta med sämre villkor jämfört med om du inte hade haft betalningsanmärkning. 

 • Antal kreditupplysningar i ditt namn. Ju fler kreditupplysningar i ditt namn desto sämre kreditvärdighet. En långivares tolkning av många kreditupplysningar är att de tror att du planerar att skaffa ett större antal lån och krediter inom den närmsta tiden. 

 • Inkomst. En hög inkomst ger dig bättre kreditvärdighet. Med en hög inkomst anses du ha en bättre återbetalningsförmåga.

 • Utgifter. Långivare ser helst inte att du har för mycket höga utgifter. Det försämrar din kreditvärdighet. 

Skulle du exempelvis få en löneförhöjning blir din betalningsförmåga genast bättre. Detsamma gäller om du går från provanställning till fast anställning. Om du fått nya förutsättningar är det en bra idé att göra en ny jämförelse för att se om du kan få bättre villkor på dina lån. 

Vad betyder samla lån?

Att samla lån innebär att du samlar ihop dina olika krediter i ett och samma lån, ett så kallat samlingslån. Vitsen med detta är att du kan sänka dina lånekostnader och bli skuldfri snabbare. Du får dessutom med ett samlat lån på en enda faktura istället för flera vilket gör att du enklare kan hålla koll på din ekonomi men också slippa olika räntor och amorteringar. Samtidigt får du bättre kreditvärdighet vilket ger dig mer fördelaktiga lånevillkor nästa gång du är i behov av att låna pengar.

Måste man byta bank eller långivare för att samla lån?

Du kan välja att samla lån hos din befintliga bank eller långivare. Men det är bra att först jämföra alla potentiella långivare för att se vem som kan samla dina lån till bäst villkor. Det är inte säkert att din befintliga långivare kan ge dig allra bäst villkor även fast den gjorde det vid tillfället du tog ditt lån.

Bli skuldfri snabbare genom att samla dyra lån och krediter

Genom att samla dyra lån kan du snabbare bli skuldfri. Det bästa sättet att starta din resa mot att bli skuldfri är att samla ihop dina lån och krediter till ett samlat lån till en lägre totalkostnad. En lägre totalkostnad får du med en lägre ränta och lika lång eller kortare avbetalningstid. Det allra viktigaste är att du får en lägre totalkostnad för lånet och inte enbart en lägre ränta. En lägre ränta men längre avbetalningstid kan göra att det tar längre tid för dig att bli skuldfri. 

Att samla lån med säkerhet

Många undrar vad som menas med att samla lån med säkerhet. Det innebär att banken har rätt till någonting du äger ifall du inte kan betala tillbaka ditt lån. Den vanligaste lånetypen där lån med säkerhet förekommer är bolån. Då har banken din bostad som säkerhet. 

Få bättre kreditvärdighet

Att på egen hand jämföra långivare skapar en ny kreditupplysning i ditt namn varje gång du gör en ansökan hos varje enskild långivare. Detta påverkar din kreditvärdighet negativt. Därför är det klokt att använda en låneförmedlare som med en enda kreditupplysning ger dig erbjudanden från många långivare på en och samma gång. Det är såklart också mer tidseffektivt.  

Kan man samla lån med låg kreditvärdighet?

Det är fullt möjligt att samla lån med låg kreditvärdighet men med en högre kreditvärdighet får du bättre villkor. Har du låg kreditvärdighet är det en bra idé att ansöka med en medsökande som har god kreditvärdighet. Det bästa sättet att samla lån med dålig kreditvärdighet är tillsammans med en medsökande eftersom du så har större chans till bättre villkor och ränta på ditt samlingslån. 

Samla lån trots många förfrågningar

Vad många inte vet är att om du har många förfrågningar hos UC påverkas din kreditvärdighet negativt. Det kan göra det svårare att få ett lån och samla lån, eller åtminstone försämrar det villkoren. Det är dock möjligt att samla lån trots många förfrågningar och många gånger kan det vara fördelaktigt att göra det, särskilt för de som har många aktiva förfrågningar och kan på annat sätt ha det svårt ekonomiskt.

Samla lån trots anmärkning

Det finns möjligheter att samla lån med betalningsanmärkning. Men det kan vara svårare att få bra villkor och ränta. Om du har flera betalningsanmärkningar och skulder till Kronofogdemyndigheten kan det vara svårt att samla dina lån. Men en möjlighet kan vara att ansöka om att samla lån tillsammans med någon som inte har några betalningsanmärkningar på sig.  Det kan vara värt att se över dina möjligheter att få med en medsökande, eftersom ett samlingslån kan sänka dina kostnader för dina nuvarande lån.

Samla lån utan inkomst

Om du vill samla lån utan inkomst finns det några saker du måste veta. När du samlar lån  innebär det att du ansöker om ett nytt lån för att samla dina mindre lån eller krediter till ett enda lån. När du gör detta finns det en god chans att du kan minska dina totala kostnader. Men för att kunna ta lån måste du på ha en inkomst. Inkomsten kan exempelvis vara från arbete, men även  pension eller sjukförsäkring kan räknas som inkomst.

Samla lån utan UC - är det möjligt?

När du vill samla lån eller låna pengar har du kanske stött på termen UC - en förkortning för Upplysningscentralen. Detta är det kreditupplysningsföretag som de flesta långivare i Sverige använder när de gör en kreditupplysning på dig som låntagare. Det är dock inte det enda alternativet, och det finns vissa långivare där du kan samla lån utan UC.  Men en kreditupplysning görs alltid så det innebär att de fortfarande gör en kreditprövning, men att de använder ett alternativt organ som Creditsafe eller Bisnode.

Bästa samlingslånet

Om du har flera lån och krediter är det en bra idé att omvandla dem till ett gemensamt lån. Genom att samla alla dina små lån till ett större kan du få bättre villkor, lägre kostnader och samtidigt förbättra din kreditvärdighet. Naturligtvis vill du hitta det bästa samlingslånet. Det gör du enklast genom att jämföra olika långivare och banker. Vi på Axo Finans hjälper dig med jämförelsen så att du kan hitta ett bra samlingslån som passar dig.

Vad innebär det att samla sina lån?

Att samla lån innebär att du tar ett nytt lån som ska användas till att samla ett eller flera befintliga lån. För att det ska löna sig är det viktigt att totalkostnaden är mindre för det nya samlade lånet.

Är det svårt att samla lån?

Det är inte alls svårt att samla lån. Ansökan tar enbart ett par minuter och därefter får du, om du går genom en låneförmedlare som Axo Finans, erbjudanden från olika långivare. Därefter väljer du om du vill tacka ja till något av erbjudandena du fått. Tackar du ja tar den nya långivaren automatiskt över lånet. 

Borde jag samla mina lån?

Det är en bra idé att samla dina lån om du har många olika krediter. Du kan tryggt göra en ansökan för att se om du kan få bättre villkor än vad du redan har. Viktigt att jämföra när du får olika erbjudanden är totalkostnaden för det nya samlade lånet jämfört med dina enskilda lån. Totalkostnaden bör vara lägre för samlingslånet.

Vad kostar det nya lånet?

Vad det nya lånet kostar beror på hur mycket du lånar och vilken ränta du får på lånet. Efter ansökan får du erbjudanden från våra 35 olika samarbetspartners varefter du själv väljer den med bäst erbjudande. Långivare gör en individuell kreditbedömning för att komma fram till vad de kan ge dig för kostnad för lånet.

Hur mycket kan jag ansöka om för att samla dyra lån?

Hos Axo Finans kan du ansöka om att samla dyra lån utan säkerhet på belopp mellan 5 000 och 600 000 kronor. 

Kan jag ansöka om att samla lån direkt hos långivare?

Ja, du kan ansöka om att samla lån direkt hos långivare men det finns många fördelar med att ansöka via oss som är en låneförmedlare.


 • Din ansökan skickas till 35 olika långivare och banker

 • Enbart en kreditupplysning tas

 • Du får erbjudanden helt utan förpliktelser (giltigt i 30 dagar)

 • Du erbjuds personlig uppföljning 

 • Vår tjänst är helt gratis

Frågor och svar om samla lån

 • Vilka banker samarbetar ni med?

  Vi samarbetar idag med 35 olika banker och långivare. Axo Finans samarbetar bara med långivare som delar våra värderingar om ansvarsfull utlåningspraxis. Du kan därför vara säker på att du är i trygga händer hos oss. Vill du se samtliga långivare vi samarbetar kan du ta dig en titt på vår lista över våra samarbetspartners.

 • Hur lång tid tar det tills jag får svar på ansökan?

  Vi arbetar för att alla kunder ska få svar på sin ansökan samma dag. Om du skickar in en ansökan utanför våra öppettider blir ansökan behandlad efterföljande arbetsdag. För att korta ner behandlingstiden erbjuder vi våra kunder elektronisk signering med BankID. Väljer du att skicka lånedokument med vanlig post kan du förvänta dig att det tar lite längre tid att få svar på ansökan.

 • Kan jag betala tillbaka lånet när jag vill?

  Ja. Du kan välja att följa avbetalningarna som står i skuldebrevet, betala av lånet snabbare än avtalat eller lösa hela lånet innan tiden löper ut. Det finns inga extra kostnader kopplade till det.

 • Finns det andra sätt att samla lån och gamla skulder på?

  Ja, det är även möjligt att samla skulder med säkerhet i bostad eller annan egendom. Även detta kan du göra via oss på Axo Finans. Processen fungerar på samma sätt. Du skickar en ansökan till oss varpå vi skickar den vidare. Enklare än så blir det inte.

 • Kan jag sänka ränta på ett befintligt lån?

  Ja, absolut. Du kan sänka räntan på ett befintligt lån genom att lösa in dina dyra lån och krediter och samla dem i ett billigare samlingslån.

 • Kostar det något att samla mina lån hos er?

  Nej, det kostar ingenting att samla lån hos Axo Finans. Du skickar in din ansökan helt kostnadsfritt, får därefter erbjudanden från 35 olika långivare varpå du väljer om du vill gå vidare med någon utav dem eller inte.

Vad är skuldkonsolidering?

Skuldkonsolidering är samma sak som att samla lån. Det innebär att du kombinerar dina nuvarande skulder till ett samlingslån som täcker dina nuvarande skulder. 

Vad betyder lösenkrav när jag ska samla ihop lån?

Om det står att det finns lösenkrav i dina villkor innebär det att långivaren kommer ordna dina nuvarande skulder genom en så kallad lösenfullmakt. Detta är något vissa långivare väljer att göra för att försäkra sig om att du inte kommer använda lånet för konsumtion när du angett att du vill samla befintliga lån. 

Är min ränta fast eller rörlig?

Alla långivare Axo Finans arbetar med har rörlig ränta. Räntan kan då förändras med tiden. Långivare kan dock inte höja räntan hur som helst när de känner för det. För att långivare ska få höja räntan behöver upplåningskostnaden ha ökat, exempelvis om Riksbanken höjer reporäntan.

Sammanfattning

Att samla lån har många fördelar. Du kan dels få lägre ränta och bättre villkor. Dessutom kan du bli skuldfri snabbare, får bättre koll på din ekonomi och förbättra din kreditvärdighet. Har du flera lån idag rekommenderar vi att samla ihop dessa till en lägre kostnad. Men tacka bara ja till ett erbjudande om det ger dig en lägre totalkostnad. För att få ännu bättre lånevillkor, ansök med en medsökande.

Axo finans logga
Axo finans logga

Det lönar sig att samla lån via Axo Finans

Vi arbetar för att du som kund ska få de bästa villkoren och förutsättningarna när du behöver ordna upp en gammal skuld och samla lån.  Vi jämför lån och erbjudanden åt dig.

Med Axo Finans får du:


 • Helt kostnadsfri hjälp att jämföra långivare för att samla lån
 • Erbjudanden från 36 banker och långivare med en enda kreditupplysning
 • Svar på ansökan samma dag eller efterföljande arbetsdag
 • Personlig kundservice
 • Det bästa låneerbjudandet helt utan förpliktelser
 • Flexibel avbetalningstid

FAQ

 • Är det värt att samla lån?

  Genom att samla lån har du god chans att sänka din befintliga ränta och månadskostnad. Det blir också mycket enklare att ha ett lån istället för flera lån. Det är alltid värt att se över möjligheten att samla sina lån. Jämför långivare och banker när du ska samla dina lån med hjälp av en låneförmedlare.

 • Är det bättre att slå ihop lån?

  Det är ofta bättre och mer fördelaktigt att ha ett större lån än flera lån. Genom att slå ihop lån kan du sänka din ränta och månadskostnad. Samla lån med hjälp av en låneförmedlare, då kan du jämföra räntor och villkor på ett enkelt sätt.

 • Vad betyder samla lån?

  Att samla lån betyder att du slår ihop flera mindre lån till ett större lån. På så sätt har du möjlighet att få en lägre ränta och en lägre månadsavgift samt bättre villkor. Testa att samla dina lån och se hur mycket du kan sänka dina kostnader.

 • Hur kan man samla lån?

  Du kan samla lån genom att använda en låneförmedlare som oss på Axo Finans. Vi hjälper dig att jämföra villkor och räntor hos flera långivare och banker samtidigt, med endast en UC. Skicka in en ansökan och se hur du kan samla dina lån!

Få ett erbjudande redan idag