Låna pengar utan uc

Via Axo Finans kan du låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet.

 • Valid
  Ansök på 2 min
 • Valid
  Helt gratis
 • Valid
  Låna pengar med låg ränta

Trustscore 4.2 | 2767 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

13057 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna ett omdöme på Trustpilot. Dessa omdömen markeras som verifierade kunder på Trustpilot. Omdömena nedan har valts ut manuellt från de omdömen som Axo Finans fått från verifierade kunder. När omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte verifiera att omdömet kommer från en kund som använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

1 dager siden

Florentina

Mycket bra

Mycket bra, bra service

3 dager siden

Eva-lena Ersson

Kanonbra🌟🌟svar fort ❤️

Kanonbra🌟🌟svar fort ❤️

Svar från [COMPANY]
2 dager siden
Visa
5 dager siden

Malgorzata

Smidigt

Smidigt! Fick hjälp med mitt önskade lån

Svar från [COMPANY]
2 dager siden
Visa
6 dager siden

Kund

Axo finans är livräddare.

Jag ansökte om ett akutlån vid midnatt, nästa dag morgon fick jag positivt resultat. Efter dagen fick jag pengar på mitt konto. Till och med jag fick avslag eftersom jag hade dålig kreditvärdighet. Men axo finans räddade mitt liv, med dålig kreditpoäng gav de mig ett snabblån. Jag är väldigt nöjd med dem. Mina lyckönskningar kommer alltid att vara för Axo Finans.

Svar från [COMPANY]
2 dager siden
Visa
7 dager siden

Börje Olsson

Trevligt bemötande och hjälpsam

Trevligt bemötande och hjälpsam Vänliga hälsningar från Börje Olsson

Svar från [COMPANY]
2 dager siden
Visa
8 dager siden

Danny

Väldigt bra hjälp från handläggare

Väldigt bra hjälp från handläggare

Svar från [COMPANY]
7 dager siden
Visa
8 dager siden

Johnny Pettersson

Suverän service och suverän personal!

Suverän service och suverän personal! Tack för mig! Mvh Johnny

Svar från [COMPANY]
7 dager siden
Visa
8 dager siden

Lillemor Jakobsson

Snabbt å enkelt

Snabbt å enkelt

Svar från [COMPANY]
7 dager siden
Visa
11 dager siden

Set Sjölander

Snabb service

Snabb service

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Mats V

Mycket seriöst!

Mycket seriöst!

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
13 dager siden

Jimmy Landgren

Allt var bara så bra

Allt var bara så bra

Svar från [COMPANY]
13 dager siden
Visa
15 dager siden

Carl Magnus

välkomnande

Snabbt och utan åthävor, tydlig information i allt väsentligt och tillmötesgående dialog!

Svar från [COMPANY]
14 dager siden
Visa
16 dager siden

Mikael

Bra kontakt via mejl och telefon

Bra kontakt via mejl och telefon. Snabb och smidig process.

Svar från [COMPANY]
14 dager siden
Visa
18 dager siden

kund

Lätt att få hjälp utan en massa krångel.

Lätt att få hjälp utan en massa krångel.

Svar från [COMPANY]
14 dager siden
Visa
19 dager siden

Stefan

Fick bra hjälp med det jag ville

Fick bra hjälp med det jag ville

Svar från [COMPANY]
14 dager siden
Visa
<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna pengar utan UC – är det ens möjligt?

Att låna pengar utan UC är en vanlig sakt som efterfrågas. Var gång du ansöker om lån eller kredit, tar låneförmedlaren en kreditupplysning av dig hos UC (Upplysningscentralen) eller annan institution. Det innebär att långivaren kontrollerar din kreditvärdighet.

Kreditprövningens syfte är att banker och långivare ska kunna bedöma risken och sannolikheten för att den som ska låna pengar faktiskt kan betala tillbaka.

Vilken information framkommer?

Informationen som framkommer är upplysningar om ekonomiska förutsättningar såsom krediter, lån, inkomst, förmögenhet och förekomst av eventuella betalningsanmärkningar. Informationen hämtas från Skatteverket och Kronofogden.

Varje gång någon tar en kreditupplysning på dig, vare sig det är hos UC eller annan institution, är de skyldiga att meddela dig om det.

Kan man låna pengar utan UC?

Även om lån utan UC utlovas, så tas en kreditprövning på dig. Detta regleras av lagen och är inte något som långivarna kan bortse från. Däremot är det upp till banken eller långivaren om de vill bevilja lånet, oberoende av hur din kreditvärdighet ser ut.

Därför säger en del institutioner att du kan låna pengar utan UC hos dem.

Det är alltså möjligt att låna pengar utan UC, men din kreditvärdighet kontrolleras oavsett. Observera även att om du lånar pengar utan UC, så får du en högre ränta än på ett privatlån.

Hos Axo Finans erbjuder vi inte lån utan UC, men eftersom vi är en låneförmedlare med flera samarbetspartners har vi möjlighet att endast ta en kreditupplysning hos UC. Din ansökan skickas likväl till flera långivare och erbjudandet du får är ej bindande.

Detta säger Kreditupplysningslagen om att låna pengar utan UC

Enligt Kreditupplysningslagen är långivarna förpliktigade att ta en kreditprövning när folk ansöker om lån. Det är en säkerhet både för utlånaren och för dig som kund.

En del långivare låter dig låna pengar utan UC och sådana lån kallas ofta SMS-lån eller snabblån utan UC.

kille i röd tröja skrattar och kan låna utan uc
kille i röd tröja skrattar och kan låna utan uc

Bra anledningar att välja Axo Finans som din låneförmedlare

När du skickar in en låneansökan via Axo Finans, kontaktar vi långivarna åt dig. Detta förenklar ansökningsprocessen för dig som kund, så du lätt kan jämföra lån och hitta det bästa låneerbjudandet för dig. Det är säkert, lätt och kostnadsfritt.

Vi skickar din ansökan till flera banker och långivare samtidigt och oavsett hur många långivare vi kontaktar, så tar vi bara en kreditupplysning hos UC. Du kan alltså inte låna pengar utan UC hos Axo Finans, men du slipper bekymra dig för att din kreditvärdighet påverkas negativt av att flera erbjudanden hämtas in.

Det finns många bra anledningar att välja Axo Finans som din låneförmedlare:

 • Lån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor
 • Vi skickar din ansökan till flera långivare men tar bara en kreditupplysning hos UC
 • Få låneerbjudanden redan samma dag
 • Erbjudandet är ej bindande och är kostnadsfritt

Ansök om lån utan säkerhet tryggt på internet

Hos Axo Finans kan du använda BankID, vilket förenklar ansökningsprocessen både för dig som kund och för banken eller företaget som lånar ut pengar.

Det är lätt, säkert och överskådligt att använda vårt elektroniska ansökningsformulär. Allt du behöver göra är att fylla i hur mycket pengar du vill låna och hur lång avbetalningstid du önskar. Därefter kontaktar vi långivarna åt dig.

Om du inte vill signera elektroniskt kan du även skicka in dokumenten via brev, men kom ihåg att behandlingstiden då blir mycket längre.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån som banker och långivare kan ge dig, utan att du behöver tillhandahålla någon form av säkerhet i bostad, tillgångar eller annat. Som jämförelse ställer du din bostad som säkerhet när du tar ett bolån.

Då det inte ställs krav på säkerhet, tar långivarna en större risk vid ett privatlån. Det balanseras upp i form av en ökad riskpremie.

Därför är ett privatlån dyrare än ett bolån. I gengäld är ett privatlån billigare än dyra krediter och SMS-lån. Kostnaden på ett lån ser du på räntorna och avgifterna.

Anledningar att låna pengar utan säkerhet

Det finns många anledningar till att folk vill ha lån utan säkerhet, alltså ansöka om ett privatlån. Ett privatlån kan vara en bra lösning om du vill ha ekonomisk flexibilitet i samband med ett projekt eller om du exempelvis ska starta företag.

De vanligaste anledningarna till att ta ett privatlån är:

 • Renovering
 • Oväntade utgifter
 • lösa lån och gamla skulder


Livet är fullt av små och stora oväntade händelser. Vem har inte varit med om att bilen strejkar, kylskåpet går sönder eller att det börjar läcka i rören i badrummet?

Vissa reparationer kan inte vänta eftersom det potentiellt kan medföra ännu större skada på exempelvis din bostad. Om du inte har sparat ihop till en ekonomisk buffert för att klara av oväntade utgifter, kan det vara en lösning att ansöka om ett privatlån.

En del väljer att låna pengar utan säkerhet för att förverkliga sina drömmar och planer, medan andra spenderar pengarna på en efterlängtad semester. Du behöver normalt sett inte uppge någon anledning till varför du ansöker om ett privatlån, då det är upp till dig själv att välja vad pengarna ska gå till.

Låna pengar utan UC och lös skulder

Om du redan har lånat pengar utan UC eller har dyra krediter och SMS-lån, bör du överväga att lösa alla lån. Det kommer ge dig en bättre översikt över ekonomin och sänka dina månatliga utgifter.

Så här kan du lösa lån:

 • Gå igenom alla dina skuldavtal
 • Skriv ner vilka räntor och avgifter du har på de gamla lånen
 • Skaffa dig en översikt över dina totala skulder och hur mycket du betalar i månaden

Det ska vara lätt och säkert att vara kund hos oss.

en hög byggnad där du kan låna utan uc
en hög byggnad där du kan låna utan uc

Låna pengar utan UC - jämföra erbjudandena

En del väljer att låna pengar utan UC på grund av att de vill undersöka flera olika erbjudanden, utan att deras kreditvärdighet påverkas. Hos Axo Finans behöver du inte bekymra dig för detta och kan därför i lugn och ro jämföra erbjudanden från våra samarbetspartners.

Så kan du låna pengar utan UC

När du skickat in en ansökan om att låna pengar utan säkerhet, gör långivarna en bedömning av din förfrågan. Om din ansökan godkänns, får du ett erbjudande som är baserat på det lånebelopp som efterfrågats samt dina ekonomiska förutsättningar.

Banken eller långivaren har även skilda interna riktlinjer att förhålla sig till. Därför kan du i slutändan få helt olika erbjudanden från olika långivare.


Fördelar med att låna pengar via Axo Finans

Lägre ränta

Den största fördelen med att refinansiera är att man får lägre ränta på lånet. Detta kan sänka lånets totalbelopp betydligt.

Endast en UC

Vi enbart tar en kreditkontroll oavsett hur många banker och långivare vi skickar din ansökan till.

Jämför flera låneerbjudanden

När du skickar in en låneansökan via Axo Finans så bedöms den av 35 långivare. Du tar sedan emot det bästa erbjudandet.

Snabb behandlingstid

Du får snabbt svar på din ansökan och kan själv jämföra långivare och hitta det erbjudande som är bäst för dig.

mamma med två barn kan låna utan uc
mamma med två barn kan låna utan uc

Låna pengar utan UC - Lånets kostnad

När du jämför erbjudanden när du ska låna pengar eller samla lån, bör du undersöka vad lånets kostnad blir. Information om detta ser du på räntan, som vanligtvis uppges som procent per år. Att jämföra räntor är därför en bra start om du är ute efter ett bra privatlån. Som konsument bör du känna till två sorters ränta:


 • Nominell ränta
 • Effektiv ränta


Den nominella räntan är grundkostnaden på lånet medan den effektiva räntan är den nominella räntan plus alla avgifter och kostnader. För att hitta lånets faktiska kostnad måste du därför titta på den effektiva räntan.

Jämföra kreditavtalen

Utöver detta bör du jämföra lån och de olika kreditavtalen som gäller för lånet. Här finner du villkor och upplysningar som du måste rätta dig efter under hela lånets löptid.

Du bör i synnerhet undersöka vilka konsekvenserna blir om du inte klarar av att hålla dig till månadskostnaden. Det billigaste lånet kommer kanske inte vara så bra om det slutar med att du står med skyhöga påminnelseavgifter.

Få ett erbjudande redan idag