Jämför lån

Innan du ska låna pengar är det en bra idé att jämföra lån.

Jämför lån med oss på Axo Finans. Vi hjälper dig få ett riktigt bra låneerbjudande anpassat efter din ekonomi.

 • Valid
  Jämför lån med endast en UC
 • Valid
  Ansök på 2 min
 • Valid
  Helt gratis
 • Valid
  Samla lån och spara pengar

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Lån till lägst ränta

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

15582 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna ett omdöme på Trustpilot. Dessa omdömen markeras som verifierade kunder på Trustpilot. Omdömena nedan har valts ut manuellt från de omdömen som Axo Finans fått från verifierade kunder. När omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte verifiera att omdömet kommer från en kund som använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

1 dager siden

Per Wahlström

Snabbt och bra

Snabbt och bra

2 dager siden

Sandra

Det gick fort och smidigt inga…

Det gick fort och smidigt inga konstigheter.mycket nöjd

2 dager siden

kund

its quick,but interst rate is too high.

its quick,but interst rate is too high.

3 dager siden

kund

Bra kontakt o snabbt beslut!

Bra kontakt o snabbt beslut!

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
4 dager siden

Annie Henriksson

Fick inga förslag bara dåligt

Fick inga förslag bara dåligt

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

Odai Sirieh

Odai

Okjsg ville låna

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

kund

Allt är bra

Allt är bra, tack

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
8 dager siden

Zenaida

Bra service och snabbt behandlings tid.

Bra service och snabbt behandlings tid.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
8 dager siden

Björn Sällström

Snabb och smidig hantering

Snabb och smidig hantering, bra med digitala signaturer. Det känns som en trygg hantering

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
9 dager siden

kund

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
10 dager siden

Wania

Jag tyckte att det var bra att ni kunde…

Jag tyckte att det var bra att ni kunde hitta en bank som kunde lösa mitt problem så pass snabbt ,lite väl hög ränta men det får gå.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Ulla

Snabbt och bra hanterat!

Snabbt och bra hanterat!

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Mari

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Tony

Snabba o bra att tala om hur det går…

Snabba o bra att tala om hur det går till! Mycket trevliga

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Eva Eriksson Kihlberg

Snabbt Smidigt Enkelt

Snabbt Smidigt Enkelt

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Jämför lån och hitta den lägsta räntan

Jämför lån, det är något som alla som tar ett lån borde göra. Det är viktigt att du jämför lån innan du tackar ja till ett låneerbjudande. Banker och långivare har olika villkor, och förutom räntan tar de andra avgifter som också påverkar vad lånet kommer att kosta dig i slutändan.

Axo Finans är en låneförmedlare som jämför lån åt dig. Det kostar inget och du binder dig inte till någonting. Värt att testa, eller hur?

Så jämför du lån på ett smart sätt

Jämför lån med oss på Axo Finans, du spara tid och har möjlighet att hitta bra lån med låg ränta. Med endast en UC jämför vi lån hos 36 banker och långivare. Så jämför lån enkelt hos oss idag, du får snabbt svar och ansökan tar endast två minuter. Att jämföra lån är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till någonting. Vi ger dig en utförlig jämförelse där du sedan kan välja det lån som känns bäst för dig. Det är alltid bra att jämföra fler långivare innan du tackar ja till ett låneerbjudande. Eftersom vi hjälper dig att jämföra både räntor, lånevillkor och avgifter hos flera banker och långivare kan du hitta bättre lån. Vi är en låneförmedlare som jämför lån åt dig. Låt oss hjälpa dig till ett bättre lån idag. 

Jämför lån och räntor

Jämför lån, det är en riktigt bra början. Innan du väljer att ansöka om ett specifikt lån hos en långivare eller låneförmedlare bör du alltid jämföra olika lån och alternativ. Vid en jämförelse av lån bör du framförallt jämföra räntan. Oavsett vilket typ av lån du väljer att ansöka om kommer långivaren basera räntan individuellt beroende på din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Med det sagt är det inte säkert att två helt olika långivare kommer erbjuda dig samma ränta. Jämför lån, det är alltid en bra idé att noggrant se över vilken ränta du kan bli erbjuden hos olika långivare. Räntan kan komma att skilja sig mycket och att jämföra räntor är därmed nödvändigt för att du ska fatta ett så välgrundat beslut som möjligt. I vissa fall kan skillnaden mellan två olika lån vara minimal men när det kommer till räntan kan små skillnader i räntesats i slutändan ändå förändra totalkostnaden på ditt lån.

Hitta lägsta räntan genom att jämföra lån

Det finns flera faktorer att tänka på när du jämför lån för att kunna välja bästa lånet med lägst ränta. Men faktum är att lånet med den lägsta räntan inte nödvändigtvis behöver vara det bästa lånet för dig. Långivaren som erbjuder dig lägst ränta kanske inte beviljar hela den lånesumma du önskar och då kan det vara bättre att välja en långivare med något högre ränta som erbjuder dig den lånesumma du ansöker om. Vissa långivare kan också erbjuda dig en lägre ränta men sedan ta ut höga övriga avgifter, såsom uppläggningsavgift och aviseringsavgift, vilket i sin tur höjer totalkostnaden för lånet. När du jämför lån och gör en jämförelse av olika lån är det viktigt att grundligt gå igenom alla de kostnader som ett lån kan innebära. Det gäller dels räntan men också övriga avgifter och återbetalningstid. Faktum är att just återbetalningstiden har en stor inverkan på hur mycket ditt lån kommer kosta dig i slutändan. Lånet med den lägsta räntan är inte nödvändigtvis det bästa lånet för dig. Långivaren som erbjuder dig lägst ränta kanske inte beviljar hela den lånesumma du önskar, och då kan det vara bättre att välja en långivare med något högre ränta för att få låna den summa du behöver.

Jämför lån via en låneförmedlare

Jämför lån med en låneförmedlare och spara tid. När du ansöker om att jämföra lån via en låneförmedlare kommer din ansökan automatiskt skickas vidare till flera olika långivare. Det innebär i sin tur att du kan få flertalet erbjudanden som du kan jämföra, med enbart en ansökan och en kreditupplysning. Att jämföra lån och långivare via en låneförmedlare sparar dig inte bara tid, samtidigt får du också chansen att jämföra olika låneerbjudanden utan att det skadar ditt kreditbetyg. Jämför lån hos oss på Axo Finans, här skickas din ansökan vidare till hela 36 olika långivare och banker som alla har möjlighet att erbjuda dig ett lån. Enbart en kreditupplysning tas som alla långivare sedan delar på. Vid en ansökan hos oss får du dessutom hjälp att jämföra de olika långivarna och deras låneerbjudanden vilket även det är en stor fördel eftersom du då själv slipper hålla i jämförelsen. Vi kommer berätta för dig vilket som är det allra bästa alternativet för just dig och din situation. 

Jämför lån hos banker och långivare

Utöver att jämföra räntan och diverse lån är det också viktigt att jämföra långivare och banker. Jämför lån och långivare när du vill låna pengar då mycket kan skilja sig mellan dem. En del långivare kanske enbart erbjuder snabblån medan andra har ett större utbud sett till låneformer. Även avgifter och lånebelopp skiljer sig.  Vissa av de mer traditionella storbankerna har ofta sämre utbud när det kommer till lån utan säkerhet då många väljer att enbart satsa på lån med säkerhet. Ett lån med säkerhet är exempelvis ett bolån vilket då innebär att bostaden ställs som en säkerhet för lånet vilket i sin tur medför en större trygghet för långivaren som då kan erbjuda en lägre ränta.

Fördelar med att jämföra lån med Axo Finans

 • Jämför lån utan säkerhet på ett smart sätt
 • Endast en UC används 
 • Jämför 36 banker och långivare samtidigt

När du jämför lån är det bra att veta att privatlån eller snabblån inte är lika vanligt hos storbankerna. Vilket för många kan ses som en nackdel eftersom lån utan säkerhet generellt innebär en stor frihet för låntagaren. Att jämföra lån hos olika banker och långivare på egen hand tar tid. Du kan aldrig få reda på vilka villkor eller vilken ränta du blir erbjuden från en långivare i förväg. Eftersom du då behöver ansöka om lånet för att få reda på det. Som du säkert känner till behöver långivare alltid ta en kreditupplysning på dig för att kunna avgöra vilken ränta de kan erbjuda dig. Ansöker du hos flera långivare under samma period kommer flera UC göras i ditt namn. För många UC minskar ditt kreditbetyg, i värsta fall till den grad att du kan ha svårt att bli erbjuden lån överhuvudtaget. Med det sagt är det svårt att jämföra banker och långivare på egen hand eftersom du aldrig riktigt kan veta vilket typ av lån du kommer bli erbjuden utan att ansöka. En lösning på detta är att du jämför lån via en låneförmedlare. Då tas enbart en kreditupplysning som samtliga långivare delar på.

Välj rätt återbetalningstid för just dig

Utöver ränta och avgifter när du jämför lån har även återbetalningstiden en stor inverkan på vad den slutgitliga kostnaden kommer bli för ditt lån.  Hos de flesta långivare kan du själv välja hur lång eller kort återbetalningstid du vill ha. En längre återbetalningstid som sträcker sig flera år innebär ofta att du får en lägre ränta på ditt lån vilket därmed kan sänka totalkostnaden för lånet i stort. Viktigt att komma ihåg är dock att du även då betalar de övriga avgifterna för ditt lån under en längre tid vilket tvärtom kan göra ditt lån dyrare i slutändan. Kortare återbetalningstid, på några månader eller några få år, är ofta fördelaktigt då du blir av med lånet snabbare. Viktigt att komma ihåg är dock att du självklart även behöver ha råd att betala av lånet inom den avtalade perioden. Har du svårt att betala lånet i tid kan det leda till att du får en betalningsanmärkning och i värsta fall ett ärende hos Kronofogden. Det gör såklart att lånet blir ännu dyrare än vad du tänkt dig från första början. 

Kostar det att jämföra lån?

För att veta vad ett lån egentligen kommer att kosta dig behöver du förutom räntan på lånet kolla vilka avgifter som tillkommer (som t.ex. uppläggnings- och aviavgifter). Alla dessa faktorer utgör tillsammans orsaken till att du måste jämföra lån för att hitta det bästa lånet för dig. Att jämföra lån är helt kostnadsfritt hos oss på Axo finans, vi hjälper dig att hitta det bästa lånet för dig och vi jämför lån gratis åt dig. 

Så hittar du ett bra lån

Jämför lån för att hitta det bästa privatlånet. För att hitta det bästa privatlånet är det a och o att jämföra lån hos flera banker och långivare. Erfarenhet visar att du får en lägre ränta om flera långivare behandlar din ansökan. Eftersom räntan sätts individuellt kan du inte heller hitta det bästa lånet utan att ansöka.

Låna mellan 5000 och 600 000 kr

Vi på Axo Finans jämför lån åt dig. Hos oss kan du både jämföra lån och ansöka om att låna mellan 5 000 och 600 000 kronor utan säkerhet. Vi jämför flera långivare åt dig med bara en låneansökan. Vi hjälper dig hitta ett bra lån så att du kan använda din tid till andra, kanske lite roligare saker.

tjej sitter i gul fåtölj och jämföra lån
tjej sitter i gul fåtölj och jämföra lån

Hur mycket kan jag låna utan krav på säkerhet?

Om du vill låna pengar utan krav på säkerhet kan du ansöka om det hos oss. Vi jämför lån och erbjuder lån mellan 5 000 och 600 000 kronor utan säkerhet. Efter att du ansökt får du erbjudande från flera banker och långivare. Låneerbjudandet är gratis och giltigt i 30 dagar. Vi rekommenderar att du ansöker om det belopp du önskar då det är viktigt att du inte lånar mer än du klarar av att återbetala. Om du får avslag av våra långivare hjälper vi dig att räkna ut vilket belopp de kan erbjuda dig till bästa möjliga villkor och lägre ränta.

Gör en jämförelse av lån med Axo Finans

Jämför lån via oss på Axo Finans och få ett riktigt bra låneerbjudande – anpassat utefter din ekonomi. Din ansökan skickas vidare till 36 banker och långivare vilket ökar din chans att få ett bra låneerbjudande. Eftersom vi jämför lån hos många banker och långivare med endast en låneansökan tas endast en kreditupplysning på dig. Det betyder att du behåller din kreditvärdighet.

Jämför lån som inte kräver någon säkerhet

Privatlån är ett samlingsnamn för lån där långivaren inte kräver någon säkerhet för lånet. Om du vill låna pengar utan att behöva pantsätta egendom är det här lånet ett bra alternativ. Långivare ställer inga krav på vad du får låna pengar till, du kan använda pengarna till vad du vill. Långivarna måste dock ändå ställa frågor som säkerställer att syftet med att låna pengar inte är terrorismfinansiering eller penningtvätt. Banker och långivare som beviljar lån tar en risk eftersom de inte kräver att låntagaren pantsätter egendom för lånet. Ifall låntagaren inte klarar av att betala tillbaka lånet har långivaren ingen reservplan för att få tillbaka sina pengar. Därför är räntan på lån utan säkerhet högre än räntan på till exempel bolån.

Jämför lån utan säkerhet

Jämför lån utan säkerhet för att hitta den bästa räntan på dessa lån. Vill du låna pengar men inte har möjlighet eller vill ansöka om lån med säkerhet är det en god idé att ansöka om ett lån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet har många fördelar, däribland att du inte behöver bestämma exakt vart pengarna ska gå innan du ansöker om lånet. Du har samtidigt möjlighet att påverka räntan på det lån du erbjuds. Att som långivare erbjuda dig ett lån utan säkerhet innebär dock en större risk för långivaren eftersom de inte har någon extra säkerhet ifall det skulle visa sig att du inte kan betala av lånet i tid. Av den anledningen är risken något större att räntan du blir erbjuden på ditt lån utan säkerhet är högre. Detta innebär i sin tur att det är ännu mer viktigt att jämföra just lån utan säkerhet. När du jämför lån utan säkerhet bör du dels undersöka räntan, villkoren men också de eventuella övriga avgifterna. Vill du på egen hand inte jämföra lånen är det en god idé att ansöka om lån utan säkerhet via Axo Finans eftersom du då får hjälp med jämförelsen och sedan får det bästa erbjudandet presenterat för dig. Hur enkelt låter inte det?

man sitter vid fönster med mobilen och jämföra lån
man sitter vid fönster med mobilen och jämföra lån

Jämför lån - Hur bestäms ränta på lån?

Vilken ränta du får på ditt lån bestäms utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Långivare får reda på hur din betalningsförmåga ser ut genom att göra en kreditupplysning på dig. Räntan sätts sedan individuellt. Har du en god kreditvärdighet är chansen stor att du kan bli erbjuden ett lån med låg ränta men har du tvärtom ett sämre kreditbetyg är risken stor att räntan du erbjuds är hög. Jämför lån för att hitta möjliggöra att du hittar den bästa räntan.

Du kan antingen välja ett lån med rörlig eller bunden ränta

När du ansöker om lån kan du ofta själv välja vilken typ av ränta du vill ha. Det finns två olika typer av räntor: rörlig och bunden. Vi berättar närmare om innebörden av de två nedan. 

Rörlig ränta

Det vanligaste är att ha rörlig ränta på sina lån. Rörlig ränta betyder att räntan ändras i takt med förändringarna på räntemarknaden. Räntebeloppet kan alltså förändras under den period som du betalar av lånet. Historiskt sett lönar detta sig men då måste du ha en ekonomi som klarar att räntan går upp.

Bunden ränta

Bunden ränta betyder att din ränta inte kan ändras under lånets löptid. Med en bunden ränta vet du med säkerhet vilket belopp du ska betala varje månad under en lång tid. Detta är ett bra val för dig som vill ha förutsägbarhet i ekonomin.

Skillnaden på nominell och effektiv ränta

Skillnaden på nominell och effektiv ränta

För att kunna hitta ett lån med låg ränta behöver du förstå skillnaden mellan nominell och effektiv ränta.

 • Den nominella räntan är den grundränta som långivaren väljer att ta ut för lånet. Den är delvis marknadsbaserad och delvis baserad på din betalningsförmåga.

 • Den effektiva räntan består av den nominella räntan plus alla andra avgifter som långivaren tar ut för lånet (till exempel aviseringsavgift och uppläggningsavgift). Den effektiva räntan anges alltid som årsränta i procent.

 • När du jämför olika lån är det alltså den effektiva räntan du ska titta noga på. Det är den som visar vad lånet faktiskt kommer att kosta dig i slutändan.

jämföra lån i staden under den blåa himlen
jämföra lån i staden under den blåa himlen

Jämför lån och samla dem hos oss

Många av våra kunder har fått nog av dyra smålån. De har insett att de betalar onödigt mycket i ränta och avgifter och vänder sig istället till oss för att hitta en bättre lösning. Genom att samla lån och krediter så kan du sänka dina månatliga utgifter. Med alla lån kan en rad olika avgifter som till exempel uppläggningsavgift, fakturaavgift, förseningsavgift och påminnelseavgift tillkomma. Jämför lån kan också vara bra för att se vart du kan få det bästa erbjudandet och minsta avgifterna. Ju fler lån du har desto fler förfallodatum har du att hålla reda på och desto fler påminnelseavgifter kommer du antagligen att råka ut för på vägen.

Kapa dubbla utgifter

Genom att samla lån och krediter kan du kapa onödiga och dubbla avgifter som tillhör skulden. Om du har många lån sedan tidigare kommer du att märka en stor skillnad på dina månatliga utgifter.

Få lägre ränta

Kreditkort och smålån har ofta högre ränta än traditionella privatlån. Om du väljer att betala av dem i långsam takt så kommer det att bli dyrt i slutändan. Genom att samla skulden i ett större samlingslån, kan du få lägre ränta och bättre villkor.

Axo Finans hjälper dig att samla dina lån

Vi kan hjälpa dig samla alla dina nuvarande lån i ett enda lån med bättre ränta och villkor. Vi jämför lån och låneerbjudanden till dig för att hitta den bästa lösningen utifrån din ekonomiska situation. På det sättet kan du spara pengar och bli skuldfri snabbare.

Fördelar med lån utan säkerhet

Funderar du på om ett privatlån är något för dig? Alla lån innebär ett stort finansiellt ansvar, och beslutet att ta ett privatlån är inte något man bör ta lätt på. Det är trots allt ett lån som ska betalas tillbaka, och du måste vara säker på att du klarar av att betala räntor och avgifter i tillägg till dina vanliga räkningar.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Enkelt förklarat betyder det att du inte behöver erbjuda banken någon form av löfte om att de ska få tillbaka sina pengar. Detta skiljer ett privatlån från exempelvis ett bolån där man ställer bostaden som garanti.

En stor fördel med privatlån är att du kan använda pengarna till precis det du vill. Behöver du pengar till en efterlängtad semester? Har tvättmaskinen tackat för sig? Eller har du hittat ett bra erbjudande som du bara måste slå till på? I sådana tillfällen kan ett lån utan säkerhet ge dig den ekonomiska flexibiliteten du behöver. Kom ihåg, jämför lån innan du tackar ja för att på så sätt hitta den bästa räntan.

Jämför lån med betalningsanmärkning

Det många undrar är huruvida man kan ansöka om lån med betalningsanmärkning. Svaret är att det är fullt möjligt att ansöka om att låna pengar trots att du har en betalningsanmärkning. Viktigt att komma ihåg är dock att räntan och villkoren riskerar att vara något högre och sämre. Att du riskerar att bli erbjuden sämre villkor på ditt lån om du har en betalningsanmärkning beror på att du i långivarens ögon har en sämre betalningsförmåga. Att du har en anmärkning kommer också synas när långivare gör en kreditupplysning på dig eftersom det sänker ditt kreditbetyg. Att jämföra lån blir därefter extra viktigt för dig som har en betalningsanmärkning och ansöker om lån.  Jämför lån, detta eftersom vissa långivare kan erbjuda dig bättre villkor än andra. Ansöker du hos en specifik långivare och inte jämför flera olika kan det medföra att du missar ett bättre låneerbjudande och därmed får ett dyrare och sämre lån. Jämför alltid lån oavsett om du har en betalningsanmärkning eller inte.

Jämför lån låg inkomst

Har du en låg inkomst kan det påverka dina chanser att bli erbjuden ett lån med bra villkor och låg ränta. Jämför lån med låg inkomst blir därmed extra viktigt då det och ökar dina chanser till ett bra lån. Så länge du har en fast inkomst varje månad kan du låna pengar men risken är att du blir beviljad en lägre lånesumma än du kanske önskar.Men det finns Vissa långivare kan dock ha möjlighet att erbjuda dig ett bra lån på en lånesumma som matchar dina förväntningar. För att hitta dessa långivare är det det viktigt att du jämför flera lån och långivare för att sedan välja det allra bästa alternativet. En god idé för dig med låg inkomst är att ansöka via en låneförmedlare lik Axo Finans eftersom du då kan ansöka hos flera långivare samtidigt men med enbart en ansökan. Detta sparar dig dels tid men det ger dig också fler valmöjligheter och chanser att hitta en långivare som kan erbjuda dig ett lån som passar dig och din ekonomi.

Olika typer av lån att jämföra

Det finns en mängd olika lån att välja mellan idag. Vissa är mer fördelaktiga än andra men vilket lån du vill ansöka om är helt upp till dig och dina ekonomiska förutsättningar. Nedan går vi igenom ett par olika typer av lån och ger dig även en inblick i varför du bör jämföra dessa.

Jämför privatlån

Ett av de mest populära lånen att ansöka om är privatlån. Det finns två olika typer av privatlån, de utan säkerhet och de med säkerhet. Den vanligaste låneformen när det kommer till privatlån är dock de utan säkerhet. Det finns idag en mängd olika långivare som erbjuder låntagare privatlån utan säkerhet. Av den anledningen är det viktigt att jämföra olika långivare innan du väljer var eller hur du ska ansöka. För privatlån utan säkerhet är det också viktigt att jämföra villkoren lånet kommer med. Ränta och eventuella avgifter bör du jämföra extra noggrant. Jämför lån hos oss på Axo Finans vi jämför privatlån hos hela 36 olika banker och långivare samtidigt på enbart en UC.

Jämför blancolån

Ett blancolån har samma innebörd som ett lån utan säkerhet. Det finns blancolån med säkerhet och blancolån utan säkerhet. Precis som för andra typer av lån är det viktigt att du jämför blancolån. Eftersom räntan, precis som för andra lån, bestäms individuellt och baseras på din kreditvärdighet. Olika långivare kan dock ha olika uppfattning om ditt kreditbetyg och därmed erbjuda dig bättre eller sämre lånevillkor. Jämför lån och jämför blancolån det möjliggör en bättre ränta. För att du ska hitta det bästa blancolånet för dig är det därför viktigt att du jämför olika låneerbjudanden. Bästa sättet att jämföra lån är att göra detta via en låneförmedlare lik oss på Axo Finans.

Jämför snabblån

Snabblån är även det en vanlig låneform men dessvärre en något mer riskfylld sådan. Ett snabblån är vad man brukar kalla en högkostnadskredit vilket naturligt innebär att lånet i sig kommer ha en högre ränta och sämre lånevillkor. Fördelen, och anledningen till att vissa ändå väljer att ansöka om ett sådant lån, är att det ofta är väldigt snabb utbetalning på snabblån. Det kännetecknas också av låga krav. Vill du ha pengar redan samma dag är det ofta ett snabblån du behöver ansöka om. Du kan jämföra snabblån som du jämför lån i vanliga fall. Så det är möjligt att jämföra snabblån med det förutsätter att du hittar en låneförmedlare som erbjuder den typen av lån. Att jämföra snabblån genom att ansöka hos flera långivare är inte rekommenderat eftersom det kommer leda till att för många UC görs i ditt namn och därmed skada ditt kreditbetyg.

Hitta bra ränta med Axo Finans

Vi på Axo Finans jämför lån åt dig. Lånen vi förmedlar har i stort sett alltid rörlig ränta. Räntan är individuell och bestäms utifrån en helhetsbedömning av informationen i din låneansökan och din betalningshistorik. När du ansöker om ett lån är det alltså din personliga ekonomi och livssituation som avgör om lånet beviljas, hur mycket du får låna och under hur lång tid. Det är långivarna som bestämmer lånets ränta och andra lånevillkor. Eftersom vi på Axo Finans inte själva är långivare kan vi inte påverka villkoren för de lån du erbjuds. Vi är en låneförmedlare för alla de banker och långivare vi samarbetar med. Målet är att hitta det bästa erbjudandet för just dig.

Så fungerar det att jämföra lån via Axo Finans

 • Du skickar in en ansökan via vårt låneformulär (som finns längst upp på sidan)

 • Ansökan skickas vidare till 36 olika banker och långivare

 • Långivarna ger sitt individuella låneerbjudande

 • Vi jämför lån och går igenom de olika alternativen och presenterar det bästa för dig 

 • Erbjudandet är giltigt i 30 dagar så du har gott om tid att bestämma dig för om du vill tacka ja eller inte 

kvinna i gul tröja kör bil och pratar med wästgöta finans
kvinna i gul tröja kör bil och pratar med wästgöta finans

Jämför billån 

En annan populär låneform är billånet. Som namnet avslöjar är det ett lån du tar för att finansiera ett bilköp. Jämför lån även när det kommer till billån. Jämför billån så att du får en bra ränta på lånet. Det finns två olika typer av billån, det med säkerhet och det utan säkerhet. Väljer du ett billån utan säkerhet brukar man normalt benämna detta som ett privatlån. Ett billån med säkerhet innebär att bilen du planerar att investera i kommer stå som pant för långivaren. Alltså en extra säkerhet ifall det skulle visa sig att du inte kan betala tillbaka lånet i tid. Fördelen med ett billån där bilen står som säkerhet är att du ofta kan bli erbjuden en lägre ränta. Viktigt att komma ihåg är dock att du enbart kan ansöka om ett renodlat billån om du köper bilen hos en auktoriserad bilhandlare eller begagnat-försäljare. Även billån kan vara bra att jämföra eftersom det likt andra lån kan finnas långivare som kan erbjuda dig bättre respektive sämre villkor på lånet. Jämför billån med oss på Axo Finans.

 • Hos oss på Axo Finans kan du enbart jämföra lån och ansöka om privatlån

Jämför SMS-lån

Sms-lån har samma innebörd som ett snabblån. Det kännetecknas som en högkostnadskredit och är ett mer riskfyllt lån att ta. Planerar du ändå att ansöka om denna typ av lån är det av stor vikt att du jämför sms-lån med olika långivare och låneerbjudanden innan du skriver på något avtal. 

Vad är ett bra lån?

Eftersom det finns otaliga lån att välja mellan blir lägsta räntan ofta en avgörande faktor. Jämför lån för att hitta den lägsta räntan. Räntan på lånet säger en del om hur mycket lånet kommer att kosta dig men det är viktigt att minnas att det inte bara är räntan som avgör hur dyrt eller för den delen bra ett lån är. Avtal och villkor påverkar också lånets totalkostnad. Det kan hända att du har ett lån med låg ränta som i stället har höga uppläggnings- och aviavgifter. Avbetalningstiden och hur mycket du får låna kommer naturligtvis också att påverka lånets totalkostnad. Det är viktigt att jämföra flera olika långivare för att hitta det bästa lånet för dig Det är en utmaning att hitta ett riktigt bra lån eftersom det är så många faktorer som påverkar kostnaden för lånet. Vi vet att det lönar sig att jämföra erbjudanden om lån eftersom banker och långivare har olika villkor och ränta. Små skillnader i lånevillkoren kan göra stor skillnad i verkliga pengar.

man med ryggsäck jämför lån
man med ryggsäck jämför lån

Fördelar med att jämföra lån utan säkerhet

Funderar du på om ett lån är något för dig? Alla lån innebär ett stort finansiellt ansvar och beslutet att ta ett lån är inte något man bör ta lätt på. Det är trots allt ett lån som ska betalas tillbaka och du måste vara säker på att du klarar av att betala räntor och avgifter i tillägg till dina vanliga utgifter. Därför är det alltid en fördel att du jämför lån och framför att att jämför lån utan säkerhet. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Enkelt förklarat betyder det att du inte behöver erbjuda banken någon form av löfte om att de ska få tillbaka sina pengar. Detta skiljer ett det här lånet från exempelvis ett bolån där man ställer bostaden som garanti. En stor fördel med den här typen av lån är att du kan använda pengarna till precis det du vill. Behöver du pengar till en efterlängtad semester? Har tvättmaskinen tackat för sig? Eller har du hittat ett bra erbjudande som du bara måste slå till på? I sådana tillfällen kan ett lån ge dig den ekonomiska flexibiliteten du behöver.

Många ansökningar - endast en kreditupplysning

När du ansöker om lån, till exempel för att samla lån, tar långivaren en kreditupplysning på dig för att kontrollera dina möjligheter att betala tillbaka lånet. En kreditupplysning kallas ofta en UC, eftersom de flesta större långivare i Sverige tar den hos företaget Upplysningscentralen AB (UC). Nackdelen med att jämföra lån är att din kreditvärdighet kan påverkas negativt. För varje låneansökan du gör tas en kreditupplysning och ju fler sådana du får i ditt namn desto sämre lånevillkor kommer du tyvärr att få. Genom att ansöka om lån via oss på Axo Finans tas bara en UC på dig eftersom vi skickar din ansökan till en rad olika långivare samtidigt som alla delar på samma kreditupplysning.

Axo finans logga
Axo finans logga

Jämför och låna pengar via Axo Finans

Axo Finans jämför lån och hittar det bästa lånet för dig, genom att jämföra 36 olika banker och långivare. Via vårt låneformulär ansöker du om lån på några minuter. Vi skickar vidare din ansökan till våra samarbetspartners och kontaktar dig så fort vi har hittat deras bästa låneerbjudande för dig. Oftast hör vi av oss samma dag du ansöker

Låna 5 000 och upp till 600 000 kr

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna mellan 5 000 och 600 000 kronor utan säkerhet. Det kan hända att du inte får just det belopp, den ränta eller den återbetalningstid som du har önskat i din ansökan. Vårt mål är ändå att hitta ett lån som sätter dig i en bättre ekonomisk situation än den du befinner dig i just nu. Det låneerbjudande som du får via oss är giltigt i 30 dagar så det är ingen brådska för din del. Väljer du att tacka ja till lånet har du vanligtvis pengarna på kontot inom en till tre dagar.

Frågor om att jämföra lån

 • Kan man jämföra lån utan UC?

  Det finns långivare som kan erbjuda dig lån utan UC och istället gör din kreditupplysning via ett alternativt kreditupplysningsföretag. Det är dock alltid bättre att ansöka om lån där upplysningen görs av UC AB eftersom det stärker dina chanser att bli erbjuden ett lån med bra villkor. Ansöker du om lån via en pålitlig långivare, bank eller låneförmedlare görs i regel alltid din upplysning hos UC AB. Väljer du Axo Finans som låneförmedlare får du flera erbjudanden med en enda ansökan och dessutom görs endast en upplysning via UC.

 • Varför är det viktigt att jämföra lånevillkor?

  I dina villkor står det allt om vilka förväntningarna som ställs på dig som låntagare. I villkoren beskrivs allt från vilken ränta du kommer få till hur länge du ska betala tillbaka lånet men också vilka avgifter ditt lån har. Villkoren blir därmed väldigt viktiga att jämföra för att du ska bli så nöjd med ditt lån som möjligt.

 • Hur jämför jag lån?

  Att jämföra lån på egen hand är svårt eftersom du dels vill få en så klar bild av vilka villkor du kommer få men utan att varje långivare tar en ny UC på dig. För att undvika att ditt UC-score ska ta mer skada än nödvändigt är en stor rekommendation att du ansöker via Axo Finans som låneförmedlare. Då kommer du på en ansökan få erbjudanden från flera olika långivare men med enbart en UC. Vi kommer dessutom sedan hjälpa dig att jämföra de erbjudanden du får för att sedan presentera det allra bästa för dig.

Få ett erbjudande redan idag