Billiga lån

Hitta billiga lån genom jämförelse

Finns det ett smart sätt att hitta billiga lån? Ta ett lån via Axo Finans – vi jämför 36 banker och långivare samtidigt, så att du kan hitta det bästa erbjudandet.

 • Valid
  Hitta billiga lån
 • Valid
  Helt gratis ansökan
 • Valid
  Låna upp till 600 000 kr

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

15582 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna ett omdöme på Trustpilot. Dessa omdömen markeras som verifierade kunder på Trustpilot. Omdömena nedan har valts ut manuellt från de omdömen som Axo Finans fått från verifierade kunder. När omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte verifiera att omdömet kommer från en kund som använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

1 dager siden

Per Wahlström

Snabbt och bra

Snabbt och bra

2 dager siden

Sandra

Det gick fort och smidigt inga…

Det gick fort och smidigt inga konstigheter.mycket nöjd

2 dager siden

kund

its quick,but interst rate is too high.

its quick,but interst rate is too high.

3 dager siden

kund

Bra kontakt o snabbt beslut!

Bra kontakt o snabbt beslut!

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
4 dager siden

Annie Henriksson

Fick inga förslag bara dåligt

Fick inga förslag bara dåligt

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

Odai Sirieh

Odai

Okjsg ville låna

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

kund

Allt är bra

Allt är bra, tack

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
8 dager siden

Zenaida

Bra service och snabbt behandlings tid.

Bra service och snabbt behandlings tid.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
8 dager siden

Björn Sällström

Snabb och smidig hantering

Snabb och smidig hantering, bra med digitala signaturer. Det känns som en trygg hantering

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
9 dager siden

kund

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
10 dager siden

Wania

Jag tyckte att det var bra att ni kunde…

Jag tyckte att det var bra att ni kunde hitta en bank som kunde lösa mitt problem så pass snabbt ,lite väl hög ränta men det får gå.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Ulla

Snabbt och bra hanterat!

Snabbt och bra hanterat!

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Mari

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Tony

Snabba o bra att tala om hur det går…

Snabba o bra att tala om hur det går till! Mycket trevliga

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Eva Eriksson Kihlberg

Snabbt Smidigt Enkelt

Snabbt Smidigt Enkelt

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Hitta billiga lån med låg ränta

För att kunna hitta det billigaste lånet som passar dig bäst krävs det att du jämför olika alternativ. Banker och långivare har olika villkor, och förutom räntan tar de andra avgifter som också påverkar vad lånet kommer att kosta dig i slutändan. Lånet med den lägsta räntan är inte nödvändigtvis bäst lån för dig.

Långivaren som erbjuder dig lägst ränta kanske inte beviljar hela den lånesumma du önskar, och då kan det vara bättre att välja en långivare med något högre ränta för att få låna pengar till det du behöver.

familj i sommarljus som hittat lån till låg ränta
familj i sommarljus som hittat lån till låg ränta

Axo Finans hjälper dig hitta billiga lån med låg ränta

I stället för att söka ett lån med låg ränta är det smartare att söka bästa möjliga privatlån med tanke på din ekonomiska situation. För att veta vad ett lån egentligen kommer att kosta dig behöver du förutom räntan på lånet kolla vilka avgifter som tillkommer (som t.ex. uppläggnings- och aviavgifter).

När du jämför lån och låneerbjudanden är det speciellt viktigt att kolla effektiv ränta och återbetalningstid, för att få en uppfattning om vad lånet kommer att kosta dig i slutändan. Så säkerställer du att du får billiga lån anpassade till din ekonomi.

Sök billiga lån med låg ränta via Axo Finans

Om du söker billiga lån, men varken har tid eller lust att jämföra långivare, kan du låta en låneförmedlare göra jobbet åt dig. Vi hjälper dig hitta det billigaste lånet genom att jämföra 36 banker och långivare.

Vi har blivit populära som låneförmedlare tack vare vår snabba och personliga service. Via vår webbplats kan du tryggt skicka in din ansökan om billiga lån. Det tar bara några minuter att fylla i den och du får oftast svar av oss samma dag. Om du beviljas ett lån har du vanligtvis pengarna på ditt konto inom ett par dagar.

Billiga lån mellan 5000 och 600 000 kr

Om du behöver låna 600 000 kronor eller ett mindre belopp kan vi hjälpa dig.  I ansökan väljer du önskad lånesumma samt vilken återbetalningstid du vill ha på lånet. Vi skickar din ansökan vidare till de banker och långivare vi samarbetar med, och får oftast svar av dem samma dag.

När du har mottagit svar från alla långivare, blir det lätt att jämföra lån och hitta det billigaste lånet för dig. Långivaren bestämmer villkoren för privatlånet – ränta, lånebelopp och återbetalningstid. Eftersom vi själva inte är långivare kan vi inte heller påverka villkoren för privatlånen du erbjuds.

Vi säkerställer billiga lån med goda villkor för våra kunder

Axo Finans är en låneförmedlare, vilket betyder att vi inte själva beviljar och betalar ut lån utan endast ser till att våra kunder hittar den långivare bland våra samarbetspartners som kan erbjuda det bästa privatlånet för honom eller henne.

Ett billigt lån är ett lån med låg ränta och lagom lång återbetalningstid, men för att banker och långivare ska erbjuda dig ett sådant krävs det att du har bra kreditvärdighet. Det betyder att långivaren bedömer att du kommer att klara av att betala tillbaka lånet utan problem.

Ansök om att låna pengar – vi hjälper dig hitta billiga lån med låg ränta

En annan sak att tänka på är att en del banker och långivare erbjuder ett lägre lånebelopp än det du sökt, andra kan bevilja det belopp du behöver låna. Detta kan de göra för att de bedömer din ekonomiska situation olika. Vi strävar alltid efter att söka efter låneerbjudanden så nära det belopp du ansökt om.

Hur billiga lån kan jag egentligen få? 

Om du är ute efter billiga lån är det en bra ränta du ska efterfråga. Det är ofta flera faktorer som påverkar din kreditvärdighet och därmed räntan på ditt lån. De kriterier som kan påverka är din ålder, årsinkomst, anställningsform, antalet kreditupplysningar och eventuella skulder. Det är också viktigt att ha en god ekonomisk historik och hålla nere sina skulder, för att ha större chans att få ett billigt lån. För att sammanfatta hur du kan få billiga lån är det alltså viktigt att tänka på att räntorna varierar beroende på din kreditvärdighet och lånetyp. För att få ett billigare lån bör du ha en god ekonomisk historik och hålla nere dina skulder.

Jämför för att hitta billiga lån

För att hitta billiga lån är det viktigt att du jämför lån hos banker och långivare. Det är viktigt att jämföra räntorna och villkoren för lån från olika långivare innan du väljer ett lån. Genom att använda jämförelsetjänster online som oss på Axo Finans kan du se vilka långivare som erbjuder de bästa villkoren för just dig och din situation.

Öka chansen för billiga lån med medlåntagare

Att få billiga lån kan i vissa fall vara en utmaning, särskilt om du inte har tillräckligt med inkomst eller en stark kreditvärdighet eller om du tidigare haft en betalningsanmärkning. Men en lösning på detta problem är att låna billigt med en medlåntagare. En medlåntagare är någon som går med på att ta på sig det gemensamma ansvaret för lånet tillsammans med dig. Att låna billigt med en medlåntagare kan också hjälpa till att bygga upp din egen kreditvärdighet. Genom att betala tillbaka lånet i tid och enligt avtalet kommer du att visa att du är ansvarsfull och pålitlig när det gäller att hantera din ekonomi. Detta kan öppna upp möjligheter för dig att få större lån med bättre villkor i framtiden.

Billiga lån med kort återbetalning

När vi tänker på att ta ett billigt lån, är det vanligtvis räntan som vi tänker på. Men det finns faktiskt flera andra faktorer som kan påverka priset på ditt lån. En av dessa faktorer är återbetalningstiden. Om du kan betala tillbaka ditt lån så snabbt som möjligt kan du hålla nere räntekostnaderna och minska den totala kostnaden för ditt lån. Om du inte betalar av ditt lån snabbt nog kommer du att få betala mer i räntekostnader eftersom du lånar under en längre tid. Det är därför en bra idé att betala tillbaka lånet så fort som möjligt. Men tänk på att om du väljer en kortare återbetalningstid kan det leda till högre månadskostnader. Så det är viktigt att välja en återbetalningstid som passar din ekonomiska situation så att du kan betala tillbaka lånet på ett bekvämt sätt. På så sätt kan du spara pengar på ditt lån och bli skuldfri snabbare.

Vilket är det billigaste lånet?

Det är bra att leta efter det billigaste lånet när du letar efter finansiering. Men det är inte alltid enkelt eftersom kostnaderna kan skilja sig åt beroende på vilken typ av lån du söker och vilken ränta du blir erbjuden. Det finns inte något enkelt svar på vilket lån som är det billigaste lånet på marknaden. Kostnaden för lånet beror på din unika situation och dina specifika behov. Men du kan jämföra lån från olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet och förhoppningsvis ett bra och billigt lån. Det finns vissa långivare som ofta kan erbjuda låga kostnader och bra räntor. Men det är viktigt att komma ihåg att även dessa erbjudanden kan skilja sig åt från person till person beroende på kreditvärdighet, inkomst och andra faktorer. Det är alltid en bra ide att jämföra innan du lånar pengar.

Viktigt att tänka på när du tar billiga lån

Att ta ett billigt lån är alltid en fördel, men det finns några saker som är viktiga att tänka på innan du undertecknar avtalet, oavsett hur förmånligt det billiga lånet är.

 1. Låna bara vad du behöver
  1. Även om du hittar ett riktigt billigt lån måste du vara noggrann och medveten när du lånar. Tänk på att inte låna mer än du faktiskt behöver.
 2. Välj ett lämpligt lånebelopp
  1. Det är inte alltid det bästa alternativet att välja det största möjliga lånebeloppet bara för att det erbjuds till ett bra pris. Tänk på att du måste betala tillbaka hela beloppet, inklusive ränta, så se till att du väljer en summa som du kan hantera och betala tillbaka inom rimlig tid.
 3. Undvik onödiga lån  
  1. Det kan vara lockande att ta ett billigt lån även om du egentligen inte behöver det. Men var försiktig med att ta lån som du inte har någon konkret plan för att använda. Lånen måste betalas tillbaka oavsett hur din ekonomiska situation förändras. Så om du inte behöver lånet, låt det vara och spara pengarna till något annat som du verkligen behöver.
 4. Jämför alltid lån innan du lånar
  1. Jämför alltid olika lån med varandra innan du beslutar dig för att ta ett lån och låna pengar. Genom att jämföra kan du hitta lån med bättre ränta och villkor. Vi på Axo Finans kan hjälpa dig med jämförelsen. Ansök tryggt och kostnadsfritt hos oss. Ansökan är inte bindande.
kille som kliver av tåget har lån med låg ränta
kille som kliver av tåget har lån med låg ränta

Har du flera små lån och krediter?

Med ett billigt lån har du även en bra utgångspunkt för samling av gamla och dyra skulder som du eventuellt har dragit på dig. Ett samlingslån är nämligen ett privatlån som används för att lösa gamla skulder, med ett nytt och billigare lån. För att det ska vara lönsamt att samla dina lån måste det nya lånet givetvis ha en lägre ränta än de ursprungliga lånen.

Genom att samla lån får du:


 • Lägre ränta
 • Bättre avtal och villkor
 • En översiktlig avbetalningsplan
 • Ökad kontroll över privatekonomin
 • Möjligheten att bli skuldfri snabbare

Skulle du dessutom ha flera smålån och kortsiktiga krediter som ligger och växer, kommer ett samlingslån med billiga lån vara särskilt lönsamt. Inte nog med att du kan reducera räntan – och därmed även göra lånet billigare. Du kan även kapa dubbla och onödiga utgifter såsom aviavgifter, räntor och avbetalningar. Med ett nytt lån får du alla skulder samlade i ett och samma lån.

Saker som påverkar billiga lån

När du letar efter billiga lån tänker är det oftast en låg ränta du söker, men det finns också andra saker som gör lånet till ett billigt lån. Utöver räntekostnaden lånet kan lånet komma med andra kostander såsom startavgift, aviavgifter och uttagsavgifter. Dessa avgifter kan öka totalkostnaden, så det är viktigt att jämföra långivarens effektiva ränta för att få en klar uppfattning om vilket lån som faktiskt är det billigaste. Dessutom kan valet av återbetalningstid påverka totalkostnaden av lånet. Att betala tillbaka lånet så snabbt som möjligt kan minska räntekostnaderna och därmed få en lägre totalkostnad. Så när du letar efter billiga lån är det viktigt att ta hänsyn till både räntan och andra avgifter, samt välja en återbetalningstid som passar din ekonomi. Vi kan hjälpa dig med jämförelsen, börja med att göra en ansökan. Det är helt kostnadsfritt att jämföra lån hos oss och du får snabbt svar från oss. 

kompisar tar lån med lea bank
kompisar tar lån med lea bank

För billiga lån - Ansök via oss på Axo Finans

Om du söker billiga lån ska du börja med att jämföra olika lån med varandra. På så sätt kan du se vad de olika bankerna är beredda att ge dig i ränta och vilka villkor som kommer med lånet. För att få så billiga lån som möjligt kan du även se över din kreditvärdighet och försöka att förbättra den. Den påverkas bland annat av inkomst, betalningshistorik och nuvarande lån. En kreditvärdighet går att förbättra, om du har lån sedan tidigare är det vanligaste sättet för att förbättra kreditvärdigheten att samla lånen till ett lån. På det sättet kan du sänka dina nuvarande lånekostnader och få utrymme i din ekonomi. Med en förbättrad kreditvärdighet har du chans till billigare lån. För att få billiga lån kan det även löna sig att ansöka om lån tillsammans med någon. Det kallas att ha med en medlåntagare. Villkoren för privatlånet räknas då på er gemensamma månadsinkomst. Genom att slå ihop era inkomster och ansöka tillsammans kan ni påverka privatlånets ränta och övriga villkor för lånet.

Långivarna har lite olika krav på medlåntagare, men oftast behöver du inte ens bo tillsammans med din medlåntagare. Ju bättre ekonomi medlåntagaren har, desto bättre. Glöm inte att medlåntagaren också måste underteckna villkoren för lånet. Det vanligaste är ändå att en närstående blir medlåntagare. Det kan vara en förälder, en sambo eller make, bror eller syster.

Få ett billigt lån idag. Ansök om ett lån via Axo Finans, så hittar vi det bästa lånet för dig!

Frågor om billiga lån

 • Finns det billiga lån med låg ränta?

  Om du söker ett billigt lån med låg ränta är det bra att jämföra olika typer av lån hos flertalet långivare och banker. Det gör du enklast genom att använda dig av en låneförmedlare som kan göra jämförelsen åt dig. Hos oss kan du få hjälp med att hitta ett lån som överensstämmer med dina önskemål.

 • Finns det billiga lån utan säkerhet?

  Söker du billiga lån utan säkerhet är det troligtvis ett privatlån du vill ha. Det bästa sättet att hitta billiga lån är att jämföra olika långivare och banker med varandra. Vi gör jämförelsen åt dig så att du enkelt kan få en bra överblick över de lån som finns och som överensstämmer med det du söker.

 • Hur hittar jag det billigaste lånet?

  För att hitta det billigaste lånet bör du jämföra olika lån hos flera banker och långivare. Det enklaste sättet att hitta det billigaste lånet är att använda en låneförmedlare. Hos oss på Axo Finans kan du jämför lån från över 36 långivare och banker helt kostnadsfritt. Lämna en ansökan hos oss så hjälper vi dig.

 • Finns det billiga lån utan uc?

  För att du ska slippa använda så många UC när du vill hitta billiga lån är det bästa sättet att använda en låneförmedlare. Hos oss kan du få svar från upp till 36 långivare och endast använda dig av en UC.

Få ett erbjudande redan idag