Billån

Jämför billån och få svar idag

Via Axo Finans kan du ansöka om billån på upp till 600 000 kronor utan säkerhet.

 • Valid
  Hitta bästa privatlånet
 • Valid
  Gratis och oförpliktande
 • Valid
  Låna upp till 600 000 kr

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

15582 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna ett omdöme på Trustpilot. Dessa omdömen markeras som verifierade kunder på Trustpilot. Omdömena nedan har valts ut manuellt från de omdömen som Axo Finans fått från verifierade kunder. När omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte verifiera att omdömet kommer från en kund som använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

1 dager siden

Per Wahlström

Snabbt och bra

Snabbt och bra

2 dager siden

Sandra

Det gick fort och smidigt inga…

Det gick fort och smidigt inga konstigheter.mycket nöjd

2 dager siden

kund

its quick,but interst rate is too high.

its quick,but interst rate is too high.

3 dager siden

kund

Bra kontakt o snabbt beslut!

Bra kontakt o snabbt beslut!

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
4 dager siden

Annie Henriksson

Fick inga förslag bara dåligt

Fick inga förslag bara dåligt

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

Odai Sirieh

Odai

Okjsg ville låna

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

kund

Allt är bra

Allt är bra, tack

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
8 dager siden

Zenaida

Bra service och snabbt behandlings tid.

Bra service och snabbt behandlings tid.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
8 dager siden

Björn Sällström

Snabb och smidig hantering

Snabb och smidig hantering, bra med digitala signaturer. Det känns som en trygg hantering

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
9 dager siden

kund

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
10 dager siden

Wania

Jag tyckte att det var bra att ni kunde…

Jag tyckte att det var bra att ni kunde hitta en bank som kunde lösa mitt problem så pass snabbt ,lite väl hög ränta men det får gå.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Ulla

Snabbt och bra hanterat!

Snabbt och bra hanterat!

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Mari

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Tony

Snabba o bra att tala om hur det går…

Snabba o bra att tala om hur det går till! Mycket trevliga

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Eva Eriksson Kihlberg

Snabbt Smidigt Enkelt

Snabbt Smidigt Enkelt

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Billån via Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlare, vilket betyder att vi inte beviljar eller betalar ut lån, utan jämför lån bland våra samarbetspartners åt dig. Via våra samarbetspartners erbjuder vi billån utan säkerhet från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor. Lånet kan användas till det du själv vill, däribland köp av bil.

Tjänsten är gratis för dig som kund och låneerbjudandet är giltigt i 30 dagar. Du bestämmer själv om du vill tacka ja till ett erbjudande eller ej.

Billån - vad är det?

Ett billån är ett lån som används för att finansiera ett bilköp och som i vanliga fall har bilen som säkerhet. Det innebär att om du inte kan betala tillbaka lånet kan banken ta bilen som betalning. Normalt sett täcker ett billån upp till 80% av bilens värde, medan du behöver betala minst 20% av priset som kontantinsats. Men via oss på Axo Finans kan du ansöka om ett lån utan säkerhet som täcker hela bilens värde. Med höjda bensinpriser och skattesatser väljer allt fler att övergå till en elbil eller en hybrid för att minska sina kostnader och kanske bidra till en mer miljövänlig framtid. Även om inköpspriset på en elbil ofta är högre än för en traditionell bil, kan det löna sig på sikt eftersom driftskostnaderna är lägre och andrahandsvärdet är bra. Dessutom har det senaste året gett en betydligt större marknad för elbilar och laddhybrider, vilket ger konsumenterna fler alternativ att välja mellan. Cirka var tredje såld bil i Sverige är numera en elbil, så det är definitivt en populär val. Om du överväger att köpa en elbil eller en annan typ av bil kan vi på Axo Finans hjälpa dig att jämföra lån och hitta den bästa finansieringslösningen för dina behov.

Är det en bra ide att jämföra billån?

Att jämföra billån är bra att föra innan du bestämmer dig för att ansöka om lånet. Billån varierar mycket mellan olika banker och långivare. Det kan även vara svårt att avgöra vilken bank eller långivare som erbjuder den bästa ränta för just dig. Genom att jämföra erbjudanden från olika långivare kan du hitta det billån som passar dig bäst och sparar pengar på räntekostnader. Det är smart att jämföra billån genom oss på Axo FInans, Vi jämför upp till 36 banker och långivare med endast en kreditupplysning från UC. MEd hjälp av oss kan kan du spara både tid och pengar eftersom du inte själv behöver göra flera ansökningar och kreditupplysningar hos olika långivare.

Vad kan jag låna till bil? 

Hur mycket jag jag låna till bil? Vanligtvis kan du låna upp till 80% av bilens värde genom ett billån, men genom ett privatlån kan du få upp till 100% av bilens värde täckt. Men det är din ekonomiska situation och betalningsförmåga som påverkar hur mycket du kan låna till din bil. Genom oss på Axo Finans kan du ansöka om ett privatlån för att finansiera ditt bilköp. Du kan ansöka om att låna mellan 5000 kr och upp till 600 000 kr. Vi jämför alltid mellan olika banker och långivare så att du hittar ett billån med bra ränta.

Billån till begagnad eller ny bil

Finansiera ditt bilköp med ett smart billån som passar dina behov. Om du letar efter ett billån kan det vara lockande att välja bilhandlarens erbjudande, men det är sällan det mest fördelaktiga alternativet. Vid köp av en ny bil kan du undvika en stor kontantinsats genom att ansöka om ett billån via oss på Axo Finans. Vi kan jämföra olika lånealternativ och hitta den bästa räntan för din situation. För dig som väljer att köpa en begagnad bil privat kan ett privatlån vara ett bra alternativ. Du kan själv välja lånebeloppet och sedan komma överens med säljaren om betalningsvillkor. Det går lika bra att ta ett billån till en ny bil hos oss. Tänk på att nya bilar ofta tappar i värde snabbt, men genom att amortera mer varje månad kan du kompensera för detta och minska ditt lånebelopp. Jämför olika lånealternativ och hitta ett bra lån idag.

Olika sätt att finansiera ett bilköp

Finansiera ditt bilköp på olika sätt som passar dig bäst. Det finns flera alternativ att välja mellan, inklusive de vanligaste som beskrivs nedan:

Privat billån

Det finns olika sätt att låna pengar för att köpa din bil. Varje alternativ har sina fördelar och nackdelar, men oftast är ett privat billån utan kontantinsats och säkerhet att föredra. Att ta ett lån med bilen som säkerhet från en bilhandlare är inte alltid den bästa lösningen.

Privatleasing

Privatleasing kan beskrives som att du hyr bilen under en längre tid. En fördel är att du slipper oroa dig för bilens andrahandsvärde, det så kallade restvärdet. En nackdel är att kostnaden är hög. Det kan också uppstå extra kostnader om bilen skadas eller om du överskrider den överenskomna körsträckan.

Billån med restvärde

Restvärde på ett billån innebär att långivaren bedömer bilens förväntade värde efter en viss tid. Därefter görs en amorteringsplan där den återstående lånesumman motsvarar bilens värde när perioden är över. Långivaren har bilen som säkerhet för lånet. Det är en dyr låneform med höga månadskostnader.

Vad är räntan på billån?

Räntan på ditt billån beror inte på vilken typ av bil du köper, oavsett om den är ny eller begagnad, eller om du köper den privat eller från en bilförsäljare. Räntan på ditt billån bestäms utifrån dina lån förutsättningar som baseras på din kreditvärdighet. Har du en god kreditvärdighet har du chans till bilån med bättre ränta än om du har låg kreditvärdighet. Vad du får för lån beror också på långivaren eller banken du ansöker om ditt billån. För att hitta ett bra billån bör du alltid jämföra billån innan du bestämmer dig för att signera ett lån. Vi på Axo finans hjälper dig att jämföra billån när du vill låna till en bil. Vi jämför upp till 36 banker och långivare med endast en UC.

Fördelar med en låneförmedlare

För det första sparar du värdefull tid och resurser. Du slipper att besöka varje enskild bank och långivare – vi gör nämligen det jobbet åt dig. När alla långivare har behandlat din ansökan, väljer du det bästa erbjudandet. Vi försöker att ge ett snabbt svar till alla som ansöker om billån via oss.

Axo Finans tycker det är viktigt att göra låneprocessen så enkel som möjligt för dig, och våra kundtjänstmedarbetare är alltid lätta att kontakta. Tjänsten är helt gratis, och låneerbjudandet är utan förpliktelser och giltigt i 30 dagar.

Ansök om billån - så gör du

Vi på Axo FInans hjälper dig att hitta det bästa billånet, steg för steg. Det första steget är att fylla i det lånebelopp du önskar låna och vilken återbetalningstid som passar dig bäst. Du kan också välja att samla ihop andra lån samtidigt. Därefter fyller du i dina personliga uppgifter och information om en eventuell medsökande. Lägre ränta och bättre villkor

 1. Fyll i önskat lånebelopp 
  1. Det första steget är att fylla i det lånebelopp du önskar låna och vilken återbetalningstid som passar dig bäst. Du kan också välja att samla ihop andra lån samtidigt. Därefter fyller du i dina personliga uppgifter och information om en eventuell medsökande.
 2. Invänta svar 
  1. Vi skickar sedan iväg din ansökan till alla de banker och långivare som vi samarbetar med för att hitta det bästa billånet för dig. Du får snabbt  svar från olika långivare och kan sedan i lugn och ro välja de villkor som passar dig bäst.
 3. Välj ett låneerbjudande
  1. När du har valt det bästa lånealternativet för dig så signeras avtalet med BankID. Pengarna sätts in på ditt konto inom 1-3 dagar och du är redo att köpa din nya bil - antingen från en bilhandlare eller privat.

   Vi finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig under hela processen, så tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp eller har några frågor.

Billån hos 35 olika banker och långivare

För att ge dig det bästa erbjudandet samarbetar vi med flera av de största långivarna i Norden. Samtliga har lång erfarenhet av lån utan säkerhet, och således kan du känna dig trygg med att du får det lån som passar din

familj med tryggt billån besöker sjö vid solnedgång
familj med tryggt billån besöker sjö vid solnedgång

Vem kan ansöka billån via Axo Finans?

För att få ett lån beviljat hos oss måste du uppfylla vissa kriterier.

Våra minimikrav är:


 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 8 400 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, vara vikarie, driva eget företag eller vara pensionär

Du kan välja att ansöka tillsammans med en medlåntagare och då kommer chansen öka för att ansökan beviljas.

Vilka finansieringsmöjligheter för billån har jag?

De allra flesta som ska köpa en ny bil är beroende av att låna pengar och ta ett lån för att finansiera köpet. Samtidigt kan val av finansieringsmetod spela en stor roll för vad bilen i kommer kosta dig i slutändan. En grundlig undersökning av såväl lånemarknad som alternativ är därför viktigt för att hitta det billigaste lånet.

När du ska välja lån, har du tre alternativ:


 • Billån hos bilförsäljaren eller banken
 • Privatlån hos banken
 • Baka in lånet i bolånet

Billån hos bilförsäljaren

Ett billån tar säkerhet i bilen du köper. Det gäller oberoende av om du tar ett lån via bilförsäljaren eller långivaren. 

Nackdelen med ett billån är att de kräver 20 procent i kontantinsats. Dessutom ger vissa långivare bara lån vid köp av ny bil. Det hänger ihop med bilens värde. De flesta långivare har nämligen en begränsning på hur gammal bilen kan vara den dagen lånet är avbetalat. Det kan även påverka avbetalningstidens längd.

För att kunna ta bilen som säkerhet för lånet kräver långivaren att bilen är köpt hos en auktoriserad bilförsäljare. Det gör att möjligheten till köp privat och genom flera mindre bilförsäljare försvinner.

Billån ränta

Det finns inga satta räntor när det kommer till olika typer av lån och billån är inget undantag. Räntesatser förändras nästan dagligen och beror på marknadens tillstånd samt din ekonomiska situation. Högre räntesatser kan förekomma från olika långivare då alla har olika bedömningspunkter och krav.

Exempel på billån ränta från en av våra samarbetspartners - Ikano bank:

Ett billån på 125 000 kr över 5 år med 5,35 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 367 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 141 997 kr, antalet avbetalningar 60 stycken och effektiv ränta 5,48 %.

Alla räntesatser sätts individuellt. Vill du ta reda på vad just du får för ränta kan du skicka in en ansökan för att få den behandlad av 35 olika långivare samtidigt.

Fördelar med ett billån

 • Ofta bättre ränta än privatlån
 • Flexibel avbetalningstid
ett medelålders par är glada över sitt billån
ett medelålders par är glada över sitt billån

Billån utan säkerhet 

Om man inte har en kontantinsats till hands, kan ett billån utan säkerhet vara ett bra sätt att finansiera bilköpet på. Ett privatlån är ett flexibelt lån utan säkerhet som du kan använda till precis det du vill. 

Eftersom utlånaren inte kräver pant eller säkerhet, kommer ett privatlån generellt att ha högre ränta än både bo- och billån. När utlånaren inte tar säkerhet i form av tillgångar eller annan egendom, måste risken täckas på andra sätt. Ju högre lånesumma du väljer, desto dyrare kommer lånet också bli totalt sett.

Överväger du att köpa en helt ny bil, är kanske inte ett privatlån det bästa alternativet – i synnerhet med hänsyn till värdeminskningen på nya bilar under den första tiden. Ett privatlån är dock ett utmärkt val när du vill köpa en begagnad bil och inte har kontantinsats eller säkerhet till förfogande.

Du hittar vår lånekalkylator här.

Billån med restvärde

Vissa långivare och bilhandlare erbjuder ett så kallat billån med restvärde. Det innebär att långivaren sätter upp en återbetalningsplan som inte täcker hela lånet, utan anpassar det efter bilens framtida försäljningspris. Restvärdet är alltså skillnaden mellan den kvarstående summan av amorteringen och uppskattningen på bilens värde efter ett x antal år.

Om din återbetalningsplan sträcker sig i exempelvis 5 år, kommer långivaren att göra en uppskattning på vad bilen kommer att kosta efter 5 år och därefter anpassa lånet och amorteringen utefter det. Om värderingen är korrekt kan du då vid löptidens slut sälja bilen och bli helt skuldfri.

Detta är ett bra sätt att minska den månatliga amorteringskostnaden på lånet och samtidigt få möjligheten att sälja bilen för att eventuellt köpa en ny. Dock är nackdelen att uppskattningen av bilens framtida värde kan vara fel, vilket innebär att du inte blir helt skuldfri om försäljningsvärdet är mindre än det uppskattade värdet. I det fallet måste du betala mellanskillnaden till långivaren när du säljer bilen vid löptidens slut.

Baka in billånet i bolånet

Om du har möjlighet att samla lån och baka in billånet i bolånet, kommer det helt klart att ge bäst ränta. Samtidigt kräver banken att du betalar av en viss andel av bolånet innan du har möjlighet att höja lånesumman. Om du inte har betalat tillräckligt, kommer det därmed inte vara ett alternativ för dig.

Fördelar med att baka billån i bolånet:


 • Låg ränta – bolån har den lägsta räntan på marknaden
 • Du har alla skulder samlade på samma ställe

En annan nackdel med att baka in lånet i bolånet är extrautgifter som kopplas till utökningen av lånet. Om du till exempel bor i villa måste du betala ny pantavgift innan du får höja lånet. Dessutom är det också lätt att glömma att en bil inte är en investering på samma sätt som ett hus.

Medan bostaden med högsta sannolikhet ökar i värde varje år, kommer bilens värde att sjunka. Om billånet är stort och bilen relativt ny, kan du riskera att stå kvar med restskuld på bilen.

Privatlån vs. billån

Väljer du att finansiera bilen genom att låna pengar med ett privatlån så slipper du att ha en säkerhet i bilen. Du får dock en något högre ränta, men det är inte bara räntan som avgör totalkostnaden på lånet. Avgifter, avbetalningstid och amorteringar påverkar också kostnaden. Ofta kan ett lån utan säkerhet ha bättre villkor än ett vanligt billån.

Ska du köpa en begagnad bil eller en bil som kostar under 100 000 kronor, så finns det flera experter som menar att ett privatlån är ett förmånligt val.

Ett privatlån kan vara mer lönsamt än ett billån eftersom:


 • Vid 100 % finansiering kan privatlån ge dig bättre villkor
 • Du kan sälja bilen utan att tänka på inlösen av pant
 • Det ställs inga krav på bilens ålder, värde eller skick

Om du letar efter finansieringsmöjligheter för ditt bilköp, rekommenderar vi att du jämför lån utan säkerhet via Axo Finans. Din ansökan är utan förpliktelser och erbjudandet är giltigt i 30 dagar.

Kontrollera hur mycket ett lån skulle kosta dig

Räntan du får är individuell och fås först tillsammans med ett låneerbjudande. För att se vad du kan förvänta dig kan du använda dig av vår lånekalkyl. Välj önskad lånesumma och avbetalningstid, så visar kalkylatorn dig en uppskattad månadskostnad på lånet.

en bro över vattnet med bilen som har ett billån
en bro över vattnet med bilen som har ett billån

Funderar du på billån? Skicka in en ej bindande ansökan idag

Vill du låna till bil via Axo Finans? Vi jämför lån och erbjuder lånebelopp upp till 600 000 kronor. När du skickar in en låneansökan via Axo Finans, skickar vi den vidare till våra 36 samarbetspartners. Det är viktigt för att säkerställa att du får den bästa räntan.

Fördelen med att ansöka billån via oss är att vi bara tar en kreditkontroll hos UC – trots att ansökan skickas till flera banker och långivare. Därmed slipper du bekymra dig för onödig belastning av din kreditvärdighet.

Erbjudandet är ej bindande och har en giltighet på 30 dagar. Därmed är det helt upp till dig om du vill använda dig av låneerbjudandet.

Ansök om ett billån via Axo Finans idag och uppfyll bildrömmen!

Få ett erbjudande redan idag