Lånebelopp

Ansök om valfritt lånebelopp

Det finns flera olika lånebelopp att välja bland. Hos oss kan du ansöka om att låna från 5000 kr till 600 000 kronor.

 • Valid
  Låna från 5000 kr till 600 000 kr
 • Valid
  Jämför lånebelopp och hitta ditt lån idag
 • Valid
  Trygg ansökan

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Vad är lånebelopp?

Lånebeloppet är den summa pengar som en låntagare ansöker om att låna från ett låneinstitut, såsom en bank eller en långivare. Lånebeloppet kan variera beroende på låntagarens behov och kreditvärdighet, samt låneinstitutets villkor och räntor.

Faktorer som påverkar lånebeloppet

Flera faktorer kan påverka det belopp du kan låna. Här är några av de mest betydande:

Inkomst

Din inkomst är en av de viktigaste faktorerna för att bestämma det lånebelopp som du har möjlighet att låna. Banken eller långivaren vill vara säkra på att du kan betala tillbaka lånet, och en högre inkomst innebär att du har större möjlighet att göra det. Om din inkomst är låg, kan det påverka det maximala belopp du kan låna.

Kreditvärdighet

Din kreditvärdighet är en annan viktig faktor som påverkar lånebeloppet när du vill låna pengar. Långivare vill vara säkra på att du är en pålitlig låntagare och kommer att använda din kreditvärdighet för att avgöra hur stor risk det är att låna ut pengar till dig. En god kreditvärdighet kan öka det belopp du kan låna, medan en låg kreditvärdighet kan minska det.

Syfte med lånet

Syftet med lånet kan också påverka lånebeloppet. Om du exempelvis ansöker om ett bostadslån, kommer låneinstitutet att ta hänsyn till fastighetens värde och din betalningsförmåga. Om du ansöker om ett privatlån för att samla lån, kommer låneinstitutet att överväga din totala skuldbörda och din förmåga att betala tillbaka lånet inom en rimlig tidsperiod.

Räntor och lånevillkor

Räntor och lånevillkor kan också påverka lånebeloppet som du kan låna. Högre räntor kan göra det svårare för dig att betala tillbaka lånet, vilket kan minska det belopp som du har möjlighet att låna. Längre återbetalningstider kan däremot göra det lättare att betala tillbaka lånet, vilket istället kan öka det belopp du kan låna.

Olika lånebelopp

Det finns flera typer av lån med olika lånebelopp tillgängliga för låntagare. Här är några exempel på olika typer av lån och de belopp som ofta är förknippade med dem:

Lånebelopp för Mikrolån

Mikrolån är små lån som ofta används av företagare och privatpersoner för att täcka kortfristiga behov eller för att starta småföretag. Lånebeloppen för mikrolån varierar, men de är generellt sett mycket mindre än traditionella lån, vanligtvis mellan 1 000 och 20 000 kronor.

Exempel på lånebelopp

Lånebelopp för Privatlån

Privatlån är icke-säkerställda lån som kan användas för olika ändamål, såsom att konsolidera skulder, finansiera bröllop eller renovera hemmet. Lånebeloppen för privatlån varierar beroende på långivaren och låntagarens kreditvärdighet, men de kan ofta ligga mellan 20 000 och 500 000 kronor.

Exempel på mindre privatlån 

Exempel på större privatlån

Oavsett vilken typ av lån du är intresserad av är det viktigt att överväga din betalningsförmåga, räntor och villkor innan du ansöker om lånet. Lånebeloppet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du ansöker om ett lån. Det påverkas av flera faktorer, såsom din inkomst, kreditvärdighet, syfte med lånet och låneinstitutets villkor. Genom att förstå dessa faktorer och arbeta för att förbättra din situation kan du öka ditt lånebelopp och få bättre finansieringsmöjligheter.

Hur bestäms lånebeloppet?

Det finns flera steg som banker och långivare går igenom för att bestämma ditt lånebelopp:

Kreditupplysning

Först kommer banken eller långivaren att göra en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet och betalningshistorik. Detta hjälper dem att avgöra om du är en pålitlig låntagare och hur mycket risk det innebär att låna ut pengar till dig. Om du ansöker via en låneförmedlare som exempelvis oss på Axo Finans kan du med endast en kreditupplysning ansöka hos 36 banker och långivare samtidigt, och sedan välja det bästa lånet för dig. 

Låneinstitutets policys

Varje bank eller långivare har sina egna policys för att bestämma lånebeloppet. Dessa policys kan innefatta minimi- och maximibelopp för lån, räntor, återbetalningstider och andra villkor som påverkar ditt lånebelopp.

Låntagarens önskemål

Låntagarens önskemål och behov spelar också en roll i att bestämma lånebeloppet. Om du ansöker om ett mindre belopp än vad du är berättigad till, kommer låneinstitutet att bevilja det lägre beloppet. Om du däremot ansöker om ett större belopp än vad du är berättigad till, kommer låneinstitutet att erbjuda dig det maximala belopp de anser att du kan hantera.

Tips för att öka ditt lånebelopp

Om du vill öka ditt lånebelopp finns det flera strategier du kan använda.

Välja rätt låneinstitut

Olika låneinstitut har olika policys och villkor, vilket innebär att det belopp du kan låna kan variera mellan olika institut. Jämför lån och se vad de olika bankerna och långivarna har för erbjudanden. Genom att jämföra lån kan du hitta den bästa lösningen för dina behov och öka dina chanser att få ett högre lånebelopp. Vi på Axo Finans jämför upp till 36 olika banker och långivare. Med endast en ansökan och en UC får du snabbt en bred jämförelse om vilka lån och vilken ränta du har möjlighet att få.

Öka din inkomst

En högre inkomst gör det lättare för dig att betala tillbaka lånet, vilket kan öka det belopp du kan låna. Du kan öka din inkomst genom att söka bättre betalda jobb, arbeta extra timmar eller starta en sidoverksamhet.

Förbättra din kreditvärdighet

Genom att förbättra din kreditvärdighet kan du öka dina chanser att få ett högre lånebelopp. Du kan göra detta genom att betala dina räkningar i tid, minska dina skulder och undvika att ansöka om för många lån eller krediter på kort tid. För fler tips om hur du kan förbättra din kreditvärdighet kan du testa tjänsten uScore.se.

Testa uscore nu

Förhandla om villkor

Ibland kan du förhandla om villkoren för ditt lån, vilket kan leda till ett högre lånebelopp. Om du kan visa att du är en pålitlig låntagare med god betalningsförmåga kan du möjligen övertyga låneinstitutet att öka lånebeloppet.

Frågor och svar om lånebelopp

Här har vi samlat lågra frågor och svar som ibland dyker upp kring olika lånebelopp:

FAQ

 • Hur påverkar min inkomst lånebeloppet jag kan få?

  Din inkomst är en av de viktigaste faktorerna som påverkar lånebeloppet. En högre inkomst innebär att du har större möjlighet att betala tillbaka lånet, vilket kan öka det belopp du kan låna. Om din inkomst är låg, kan det påverka det maximala belopp du kan låna.

 • Vad är kreditvärdighet och hur påverkar det lånebeloppet?

  Kreditvärdighet är en bedömning av hur sannolikt det är att du kommer att betala tillbaka dina lån och krediter i tid. En god kreditvärdighet kan öka det belopp du kan låna, medan en låg kreditvärdighet kan minska det. Långivare använder kreditvärdighet för att bedöma risken att låna ut pengar till dig.

 • Hur kan jag öka mitt lånebelopp?

  För att öka ditt lånebelopp kan du förbättra din kreditvärdighet, öka din inkomst, välja rätt låneinstitut och förhandla om villkor. Genom att arbeta på dessa områden kan du förbättra din situation och öka dina chanser att få ett högre lånebelopp.

 • Kan jag förhandla om lånebeloppet med låneinstitutet?

  I vissa fall kan du förhandla om lånebeloppet med låneinstitutet. Om du kan visa att du är en pålitlig låntagare med god betalningsförmåga kan du möjligen övertyga låneinstitutet att öka lånebeloppet.

 • Hur bestämmer låneinstitutet vilket lånebelopp jag kan få?

  Låneinstitutet bestämmer lånebeloppet genom att göra en kreditupplysning, överväga sina egna policys och ta hänsyn till dina önskemål och behov. Genom att förstå dessa faktorer och arbeta för att förbättra din situation kan du öka ditt lånebelopp.

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök via oss och se vad du kan låna

Axo Finans är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra och ansöka om lån från flera olika långivare. Först och främst måste du bestämma hur mycket pengar du vill låna. Tänk på dina behov och din återbetalningsförmåga innan du bestämmer dig för ett belopp. Axo Finans erbjuder lån från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor. Skicka in en ansökan, det tar omkring 2 minuter och ansökan är inte bindande. Axo Finans kommer att behandla din ansökan och vidarebefordra den till flera långivare som de samarbetar med. Sedan kommer vi att presentera de bästa låneerbjudandena för dig. 

Få ett erbjudande redan idag